Acest băiat poate muri în orice clipă dacă adoarme. La naștere, medicii i-au dat doar șase săptămâni de viață, iar de atunci au trecut 18 ani. Uite ce fac părinții băiatului ca să-l țină cât mai mult în viață

Un tânăr din Marea Britanie, care suferă de o boală rară, a sfidat moartea după ce medicii i-au dat, la naștere, șase săptămâni de viață, iar de atunci au trecut 18 ani. Unul dintre simptomele afecțiunii este că dacă adoarme, va înceta să respire.

Liam este un adolescent care suferă de Sindromul de Hipoventilație centrală congenitală, o boală extrem de rară de care sunt afectați în jur de 1.500 de oameni din lume.

Când s-a născut, medicii au spus că va trăi doar șase săptămâni, însă părinții lui au luat toate măsurile posibile ca să-l țină cât mai mult în viață.

Liam se bazează pe un ventilator ca să-l țină în viață, atunci când doarme. El este însoțit în permanență de un îngrijitor, în caz că ceva nu merge cum trebuie. De asemenea, folosește un pat electric.

Deși abilitățile sale cognitive sunt mai mici decât ale celorlalți oameni, el a reușit să se dezvolte aproape ca un adolescent normal. Băiatul este pasionat de lego și îi place să se joace pe calculator.

Momentan nu se știe cum îi vor fi afectate abilitățile de a învăța pe termen lung, dar nici ce speranță de viață are acum.

Sursa: digi24.ro

loading...
loading...