9 investiții pe care merită să le faci în amenajarea grădinii tale

Dacă vrei sa iti cumperi o casă cu grădină probabil că îți cântărești bine investiția. O grădină bine îngrijită costă bani și timp dar aduce și nenumărate beneficii. 

Printre cele mai mari sunt mai întâi cele pentru sănătate. Cei ce petrec mai mult timp în aer liber sintetizează mai multă vitamina D, respiră aer mai curat, au tensiunea arterială mai mică și riscul de depresie și anxietate mult mai mic. În plus o grădină aduce un beneficiu imobiliar semnificativ deoarece prețul proprietății poate crește cu până la 20%. 

O grădină frumoasă se construiește în timp. Mai ales dacă investești inteligent în ea. Pentru ca grădina să rămână o plăcere pentru tine și pentru bugetul tău, trebuie să faci niște schimbări durabile și bine gandite. Mai jos ai 9 investiții pe care merită sa le faci în grădina ta. 

 Investește într-un gard de calitate

Începe cu un gard bun. Este o investiție esențială. Te ferește de priviri curioase și  îți conferă siguranță și intimitate. Materialul trebuie să fie durabil și în același stil cu restul casei. Pe lângă aspectul estetic, gândește-te că probabil va funcționa și ca suport pentru plantele cățărătoare și va trebui să reziste la intemperii.  

Pavează aleile adecvat

Din aceeași categorie de investiții pe termen lung sunt pavajele. Caută pavaje de calitate pentru aleile către garaj, către ușa de la intrare, pentru gradina din spate etc. Opțiunile sunt multiple, în funcție de nevoile casei tale. Documentează-te cum se alege pavajul și apelează de preferință la specialisti pentru a-l instala. Astfel te poți bucura de el, în cea mai bună stare, pentru mult timp. 

Construiește o verandă

Pentru a te putea bucura cât mai mult de grădina ta, construiește-ți o verandă acoperită. Este locul perfect pentru familia ta și pentru prieteni în serile lungi de vară.  Evită umbrelele sau umbrarele textile, sunt soluții de sezon și bani aruncați degeaba pe termen lung. Veranda este mai durabilă și mai confortabilă deși investiția este ceva mai mare.

Un grătar zidit

Dacă familia ta este amatoare de grătare sau alte preparate care pot fi gătite pe un grătar sau pe vatră, această investiție se amortizează în scurt timp. Acesta se poate dovedi util și pentru prepararea conservelor de toamnă sau a unor preparate pe baza de aluat. 

Mobilier pentru exterior de calitate

Mobilierul este una din piesele esentiale ale grădinii. Se degradează foarte ușor, poate deveni chiar periculos dacă se rupe. Deci cumpără piese de mobilier de calitate. Verifică să fie rezistente și neapărat waterproof dar în același timp ușoare și confortabile. Fii realist în calculul numărului de locuri la masă și ai în vedere și câțiva prieteni în plus. 

 Sistem de iluminat cu lămpi solare

Iluminarea grădinii este importantă atât pentru aspect cât și pentru siguranță.  Nu conecta sistemul de iluminat al grădinii la rețeaua electrică. Este o cheltuială inutilă. Investește în niște lămpi solare de calitate.  Aspectul general al grădinii este mult mai deosebit, iar factura electrică mult mai mică. 

Unelte de grădinărit de calitate

Munca în grădină este un obicei constant. Dar ea poate deveni foarte ușor o povară dacă nu ai uneltele adecvate. Caută unelte și accesorii de grădinărit de calitate. Investește într-o mașină de tuns iarba potrivită nevoilor  grădinii tale. Cumpără furtun, săpăligi și mănuși de grădinărit de calitate. Munca ta va fi mai ușoară și mai sigură.

Vegetație evergreen și perenă

Orice grădină frumoasă are o bază de vegetație perenă și una sezonieră, opțională. Investește mai întâi în plantele perene, simple. Tufe, arbuști, plante cățărătoare veșnic verzi sunt plantele în care merită să investești. Au nevoie de o mentenanță minimă și sunt foarte rezistente. Fie că îți place sau nu să grădinărești, acestea îți vor îmbrăca frumos grădina în decurs de câțiva ani. 

Folosește mulci

Pentru straturile de flori de sezon cumpară mulci. Acesta va acoperi mai multe nevoi ale grădinii tale și te va salva de multe cheltuieli inutile. Mulciul oprește dezvoltarea buruienilor. Odată cu descompunere acestuia, solul este hrănit și protejat de eroziune. Deci nu mai investesti în pământ nou sau îngrășăminte.  Mulciul reține umiditatea în sol, uzi mai rar grădina, factura la apă scade considerabil.

Grădinile sunt proiecte pe termen lung. Sunt locuri vii care cresc gradual și de la sine și cu aportul tău. Deci nu te grăbi sa cumperi tot într-un singur sezon. Alege cu grijă și în acord cu obiceiurile și nevoile casei și familiei tale.

loading...
loading...