7 reguli de stil pe care trebuie să le urmezi când porți sneakers

Pantofii sneakers au devenit rapid cele mai populare modele în materie de încălțăminte, atât datorită faptului că sunt foarte comozi și ușori, dar mai ales pentru că sunt foarte adaptabili. Deși  mulți îi asociază ținutelor casual, mergând perfect cu o pereche de jeanși și un tricou sneakers-ii se asortează și cu alte vestimentații mai pretențioase.

Practic, cu puțină imaginație și mai mult bun gust, poți purta sneakers la orice ținută, respectând câteva reguli de stil. În rândurile de mai jos îți prezentăm cele mai importante 7 reguli de care trebuie să țină cont un purtător de sneakers.

1. Nu există limită de vârstă

Fiind vorba de un accesoriu adaptabil, potrivit în orice ocazie și la orice ținută, ar fi absurd să spunem că sneakers-ii pot fi purtați doar de adolescenți sau de tineri, până la o anumită vârstă. Indiferent că e vorba de sneakers din pânză sau sneakers din piele, acești pantofi pot fi purtați de oameni de toate vârstele, în împrejurări adecvate.

2. Sneakers-ii trebuie să fie întotdeauna curați

Deși mulți consideră că o pereche de sneakers prăfuiți arată mai bine decât cei îngrijiți și curați, percepția generală este cu totul alta. Cele mai multe modele au talpa de culoare albă, iar orice pată de murdărie sare în ochi și deranjează vizual, prin urmare, nu te aștepta să faci senzație dacă apari așa în public.

3. Contrastul creează armonia

Un alt motiv pentru care sneakers-ii sunt atât de populari este faptul că nu există nicio regulă de asortare pentru ei. Dacă vrei ca pantofii să iasă în evidență, nu îi asorta cu niciun accesoriu vestimentar, ci pune accent pe contrast. Nu contează culoarea, dar e indicat să mergi pe culori deschise în zilele însorite, iar în zilele mai mohorâte se vor potrivi culorile închise.

4. Când porți sneakers, ești îmbrăcat casual

Deși am convenit că se potrivesc la orice ținută, sneakers-ii nu se vor încadra niciodată în alt dress code decât cel casual. Arată bine, dar dacă trebuie să participi la un eveniment ce impune o anumită etichetă vestimentară, sneakers-ii nu sunt cea mai potrivită alegere.

5. Nu purta aceiași pantofi pe stradă și în sala de sport

Sneakers-ii sunt considerați și o încălțăminte sport, așa că îi poți folosi atunci când mergi la sală sau ieși la o alergare prin parc. În acest caz, este bine să ai cel puțin două perechi dacă vrei să porți sneakers și atunci când ieși în oraș, pentru că niciodată încălțămintea de sport nu trebuie folosită și ca încălțăminte de stradă.

6. Costumul potrivit pentru sneakers-ii potriviți

În cazul bărbaților, pantofii sneakers se potrivesc și la un costum, iar în acest caz, cel mai ridicat nivel de eleganță este dat de o ținută business casual, în care contrastele nu trebuie să iasă foarte mult în evidență, pentru a menține o notă de sobrietate.

Sneekers-ii de damă în ținute cu costum, nu reprezintă nici ei un accesoriu nepotrivit, ba din contră, există o serie de combinații vestimentare care fac să arate foarte bine o pereche de astfel de pantofi cu un costum.

7. Cel puțin trei perechi de sneakers în garderobă

Dacă ești un fan sau o fană a acestor pantofi, trebuie să ai în garderobă cel puțin trei modele diferite, fiecare potrivit pentru a fi purtat în anumite împrejurări. Aceste modele sunt următoarele:

  • Beaters – sunt sneakers-ii potriviți în orice zi și pe orice tip de vreme, care pot fi purtați la orice ținută casual, atunci când ieși la plimbare prin oraș sau la terasă cu prietenii.
  • City – după cum o spune și numele sunt pantofi „de oraș”, care se pretează la ținute mai elegante atunci când mergi la birou sau la o întâlnire cu un partener de afaceri, într-o atmosferă ceva mai relaxată.
  • Sport – dacă ești o persoană activă nu trebuie să-ți lipsească și un astfel de model, fiind pantofi concepuți special pentru activități fizice de intensitate moderată.

Sperăm ca astfel am reușit să îți lămurim orice dilemă legată de purtarea acestor pantofi, iar de acum înainte vor deveni și pentru tine încălțămintea preferată.

 

 

 

 

loading...
loading...