7 modele de canapele extensibile din care sa alegi

Indiferent de tipul de apartament sau de mărimea casei pe care o avem, o canapea extensibilă reprezintă un element necesar, întâlnit în orice fel de amenajare a spațiului. Pe lângă partea sa funcțională, confortul ei ne oferă binemeritata relaxare de care avem nevoie după o zi obositoare.

De multe ori, canapeaua reprezentă chiar punctul central de interes dintr-o încăpere, așa că trebui să avem grijă ca această să fie potrivită tipului de interior pe care îl avem.

Cum știm că facem cea mai potrivită alegere atunci când achiziționăm canapeaua pentru living sau dormitor, care să întrunească deopotrivă condiții de calitate, preț și mai ales de comoditate de care avem nevoie?

Îți propunem 7 tipuri de canapele extensibile din care să alegi cea potrivită pentru tine, în funcție de necesități și de bugetul de care dispui. Acestea se vor potrivi și unui spațiu mai mic, de tip apartament sau garsonieră, unde este importantă ideea de economie, dar și într-un decor mai amplu unde primești des musafiri și unde poți reda funcționalitatea spațiului odată ce ai folosit o canapea extensibilă

  1. O canapea din stofă într-o culoare elegantă, de exemplu albastru regal sau vișiniu închis, dacă ai un interior bogat ornamentat în care se potrivește sau din contră, dorești să înfrumusetezi un decor simplu și clasic printr-un element de design care atrage toate privirile și este totodată foarte confortabil:

59

  1. O canapea șic, cu un design aparte, de două sau chiar trei locuri, dar care să fie punctul focal central al încăperii unde este plasată. Aceasta își poate găsi locul chiar și într-un spațiu mai retras, cum este un hol sau o bibliotecă. Alegerea unei culori îndrăznețe, chiar roșu sau cărămiziu, o va scoate și mai mult din anonimat.

 60

  1. O canapea din piele ecologică sau alte materiale eco, în cazul în care ai copii mici sau animale de companie. În acest fel știi că nu vei avea bătaie de cap cu întreținerea și curățarea lor în permanență, sau chiar cu degradarea lor rapidă în timp, deoarece materialele din care sunt confecționate sunt mult mai rezistente la uzură.
  2. Canapele în două culori în cazul în care pereții sunt deschiși la culoare sau au o textură specială, și trebuie să existe o delimitare vizuală a spațiului printr-un efect optic diferit.

 61

  1. Un set de canapea cu două fotolii, care au avantajul, pe lângă aspectul practic de a fi extensibile, că poți decora o încăpere întreagă cu acesta, nefiind necesare în plus decât puține alte elemente de decor. Poți alege din diverse modele și culori, în funcție de preferințele tale dar și de spațiul pe care îl ai de amenajat.

62

  1. O canapea de tip masculin, cu un design clasic și linii geometrice, în culori neutre sau tonuri închise. Aceasta va fi cu siguranță alegerea preferată a unui bărbat, pentru că liniile sunt mai sobre iar amenajarea spațiului cu linii simple, clasice.

 63

  1. O canapea extensibilă cu multe locuri, dar și cu spații mari de depozitare, când știi că ești genul de persoană căreia îi place să aibă în permanență musafiri. Vei rezolva și problema locului în care veți sta să depănați povești, dar și a spațiului pentru bagaje, deoarece lăzile pentru depozitarea pernelor, a pilotelor sau lenjeriei de sub canapea pot fi folosite pentru depozitarea bagajelor atunci când ai oaspeți. Folosind sisteme reglabile pentru cap în partea lor superioară, acest tip de canapele asigură nu doar un confort sporit dar au și un design practic și modern, astfel că o asemenea investiție va fi cu siguranță una pe termen lung.

 65

Care este stilul ce te caracterizează? Ce variantă din cele 7 alegi?

Indiferent de alegerea ta, o canapea extensibilă va fi nu doar o investiție practică ci cu siguranță va înfrumuseța aspectul încăperii în care alegi să o amplasezi.

 

loading...
loading...