7 lucruri pe care să le ai în rucsacul tău de drumeție

Dacă planifici o drumeție la final de weekend, îți dorim vreme bună și trasee cât mai libere!

Însă indiferent de condițiile pe care le vei întâlni, știi bine că rucsacul vine cu tine în toată această aventură. De aceea, este firesc să fie echipat cu cele mai importante lucruri pentru o astfel de ieșire. Iată ce nu trebuie să lipsească din compartimentările sale:

Zona de jos a unui rucsac de drumeție

 1. Sacul de dormit

Dacă drumeția la care te gândești de ceva timp include și înnoptarea la cort, rulotă sau căsuțele dintr-un camping, este bine să ai la tine și sac de dormit. Știi cum e la munte, acum e soare, acum e frig, plus că noaptea, temperaturile coboară destul de mult.

Rulează sacul foarte bine și atașează-l rucsacului de drumeție cu care mergi pe munte, în zona sa de jos. Poziționarea corectă este cea prin alipirea sacului (ține-l în husa cu care este prevăzut, pentru a fi mult mai compact) de fundul rucsacului, perpendicular pe lungimea sa.

Zona mediană: Obiecte de greutate medie

 1. Lanterna

Pe lângă frontală, asigură-te că ai în rucsac și o lanternă. Îți recomandăm un produs cu un număr cat mai mare de lumini, precum și cu o autonomie a bateriei foarte bună.

3. Hainele pentru orice tip de vreme

Adaugă în zona mediană a rucsacului hainele de vreme rea, precum și cele de vreme bună.

Pentru a te bucura de confort și siguranță pe întreaga durată a drumeției pe care o vei face, asigură-te că într-un rucsac pentru munte își vor găsi loc unele (sau chiar toate) dintre următoarele articole vestimentare:

 • Șosete pentru trekking și drumeții
 • Pantaloni scurți, în caz de vreme frumoasă
 • Tricouri, bluze și maiouri din bumbac, sau alte materiale ușoare
 • Pantaloni de drumeție din poliamidă, material ce se usucă rapid
 • Polare și pulovere, ideale pentru un traseu montan de weekend
 • Jachetă impermeabilă, cu protecție pentru vânt și ploaie.

Zona din dreptul omoplaților: Obiecte grele

4. Camera foto

Îți dorești să rămâi cu amintiri frumoase din drumeția pe care o planifici? Atunci, camera foto nu trebuie să lipsească din rucsac. Fiind un obiect mai greu decât celelalte (luând în considerare și accesoriile pe care le poate avea), este recomandat să adaugi camera foto în rucsac, în zona omoplaților.

În exteriorul rucsacului de drumeție, mai poți adăuga în zona sa mediană și alte obiecte grele, pe care dorești să le iei cu tine pe traseu. Iată doar câteva exemple: butelia de voiaj, o altă pereche de bocanci etc

Zonele exterioare: Obiecte ușoare

5. Pelerina de ploaie

Pelerina de ploaie poate fi atașată de rucsacul pentru drumeție în spațiile exterioare de care acesta dispune. Poate fi scoasă rapid și îmbrăcată, atunci când vremea frumoasă de la munte se poate schimba de la o oră la alta.

Dacă ploaia te-a prins pe traseu, ține mine să lași pelina desfăcută, pe o suprafață cât mai plană, atunci când ajungi la un popas sau la camping. Evită să o strângi după ploaie și să o pui în buzunarul rucsacului, atât timp cât încă materialul său este umed.

6. Harta cu traseele din zonă

Este recomandat să ai la tine cât mai multe surse de orientare, atunci când te afli într-o drumeție, mai ales în condițiile în care mergi pentru prima dată pe un anumit traseu. De aceea, trebuie să găsești loc în rucsac pentru harta acelor locuri, într-un buzunar exterior al acestuia, pentru a o deschide rapid, atunci când ai nevoie.

Zona superioară

7. Trusa de prim ajutor

Evită să pleci la pas în drumetie fără a avea în rucsac trusa medicală de prim ajutor. Pentru a fi eficient atunci când ai nevoie, un astfel de set trebuie sa conțină elemente de bază pentru tratarea rănilor de mici dimensiuni sau superficiale:

 • Pansamente mari, medii și mici
 • Mănuși de unică folosință
 • Șervețele dezinfectante
 • Set de benzi pentru suturi
 • Bandă textilă cu adeziv
 • Foarfecă
 • Pensetă.

De asemenea, este bine să porți în rucsacul pentru drumeție și o folie de supraviețuire. În caz de nevoie, aceasta te poate proteja împotriva: hipotermiei, vântului puternic, razelor de soare și frigului.

Cum alegi cel mai bun rucsac pentru drumeții?

 • Dacă urmează să mergi într-o drumeție pe munte, este important să alegi un rucsac ce are o formă aerodinamică, pentru a evita astfel dezechilibrarea și agățarea.
 • De asemenea, acest produs trebuie să fie cât mai încăpător, pentru că ai văzut cât de multe lucruri trebuie să iei cu tine, pentru a te bucura din plin de o astfel de experiență.
 • Asigură-te că ai în spate un rucsac prevăzut cu întărituri și cusături durabile, pentru a putea susține fără probleme greutatea generată de toate produsele despre care am vorbit în rândurile de mai sus.
 • Optează pentru un rucsac impermeabil și cu un volum adaptat nevoilor tale, ales în funcție de complexitatea drumeției pe care o planifici, sau de perioada petrecută în mijlocul naturii.

Decathlon ofera o gama diversificata de rucsacuri, de diferite dimensiuni, pentru diverse activități. Toate modelele de rucsacuri din oferta Decathlon au fost validate alături de specialiști, dar și de pasionați ai drumețiilor în aer liber. Dacă îți dorești să alegi modelul ideal, dintr-o gamă diversificată de rucsacuri, te așteptăm pe site sau în magazinele Decathlon, pentru a-l găsi pe cel mai potrivit pentru tine.

loading...
loading...