7 greșeli pe care să le eviți atunci când renovezi

Fiecare proprietar care a început un proiect de renovare a locuinței are o poveste tristă despre greșelile din trecut. Unele dintre aceste erori sunt doar jenante, unele sunt costisitoare, iar altele sunt de-a dreptul periculoase. Pentru a evita aceste greșeli în viitor, îți recomandăm să ții cont de sfaturile de mai jos.

Renovează o cameră odată

Nu începe niciodată mai multe proiecte mari la un moment dat și asigură-te că ai suficient timp pentru a finaliza treaba înainte ca alte evenimente importante din viață să intervină, cum ar fi nunțile, nașterile, aniversările, copiii care pleacă la școală și altele asemenea. Nu te grăbi niciodată pentru a termina rapid proiectul de  renovare, presupune întotdeauna că un proiect va dura mai mult decât te aștepți și asigură-te că construiești lăsând generos timp suplimentar, astfel încât să poți face față problemelor care apar pe parcurs. De asemenea, pentru zugrăveli de durată, îți recomandăm să apelezi la un zugrav profesionist.

Cum se calculează bugetul pentru renovare

Subbugetarea este una dintre cele mai semnificative și mai frecvente greșeli pe care le fac proprietarii de case atunci când abordează chiar și renovări mici. Experții din industria construcțiilor recomandă în mod obișnuit calcularea unui buget pentru materiale, contractori și autorizații și apoi adăugarea de 20 până la 30 la sută la estimare. Acestea fiind spuse, mai ales dacă renovezi o baie sau o bucătărie, nu alege diverse obiecte sau materiale de construcții de slabă calitate doar pentru că sunt ieftine și ține cont de dorințele tale pe termen lung. Dacă tot ce vrei sunt plăci de ceramică și blaturi din granit, nu te mulțumi cu pardoseli din vinil și elemente mai puțin costisitoare pentru a economisi bani. Spre exemplu, după ce ai ales gresia, cel mai bine ar fi să apelezi la un profesionist în montaj gresie.

Măsoară de mai multe ori

Vechea zicală „măsoară de două ori, taie o dată” este adevărată: măsurătorile imprecise pentru elemente vitale precum blaturi, dulapuri, aparate și pardoseli pot duce la dezastre bugetare. Elaborează un plan de etaj detaliat al camerelor tale și măsoară în mod repetat toate componentele pentru a te asigura că totul se va potrivi corect înainte de a face cumpărăturile – și mai ales înainte de a începe să ti și să instalezi materiale. Pentru aparate, asigură-te că obții măsurători ale dimensiunii finite, cu toate piesele de asamblare aplicabile instalate, nu doar dimensiunile brute, și acordă atenție spațiilor libere pentru hota, ușa frigiderului și alte locuri cruciale.

Imagine12

Cumpără mai întâi electrocasnicele

Începeți să cumperi aparate și materiale cu mult înainte de a începe treaba. Chiar și componentele obișnuite – uși, ferestre, cuptoare cu microunde și așa mai departe – pot fi articole pe comandă specială, în funcție de dimensiunea și finisajul de care ai nevoie, iar acele comenzi speciale pot dura între șase și opt săptămâni sau mai mult. Pe de altă parte, nu achiziționa lucruri cu prea mult în avans și mai ales nu înainte de a face măsurători detaliate și de a stabili bugetul.

Apelează la un profesionist

Fii realist cu privire la abilitățile tale de bricolaj. S-ar putea să te descurci bine la amenajări decorative, dar anumite proiecte sunt prea complexe pentru amatori. Într-adevăr, multe lucrările de instalații sanitare și electrice să fie efectuate de un antreprenor autorizat. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să te apuci singur de un proiect care depășește nivelul tău de expertiză și apoi să plătești un profesionist pentru a intra și a remedia greșelile. Află ce poți și, mai important, ce nu poți face singur înainte de a începe un proiect. Poți apela la un specialist în zugrăveli interioare și nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la reușita proiectului tău de schimbare a culorii pereților, de exemplu.

Este bine să știi ce vrei înainte de a începe

Micul secret urât despre majoritatea proiectelor de construcție este că schimbările costă bani – uneori foarte mulți bani. Uneori proiectele de renovare pot implica doar schimbarea culorii pereților, în timp ce alte proiecte implică schimbarea gresiei sau a faianței, iar altele necesită dărâmarea unui perete. Chiar și să te răzgândești cu privire la un proiect DIY te poate costa bani și timp, așa că poți face un plan și îl poți respecta pentru a evita durerile de cap și depășirea costurilor. De asemenea, ferește-te să faci alegeri prea la modă cu materiale sau culori care sunt foarte ieșite din comun. Culorile la modă de anul acesta este posibil să nu fie potrivite și anul viitor.

Obține oferte de la firme de amenajări interioare

Nu angaja niciodată prima firmă sau primul specialist cu care discuți. Obține sume competitive din mai multe surse. Specialiștii  recomandă obținerea a cel puțin trei cotații de la profesioniști calificați înainte de a începe un proiect de renovare și recomandă ca toate estimările să fie revizuite cu atenție pentru a te asigura că acestea conțin aceleași servicii incluse. Recomandările din gură îngură sunt cel mai bun mod de a găsi un profesionist calificat, așa că primește recomandări de la oameni în care ai încredere. De asemenea, poți intra pe Mesterilocali.ro unde vei găsi toți specialiștii din zona ta. Odată ce începi să soliciți oferte, asigură-te că discuți în detaliu întregul proces și abordează modul în care contractantul va gestiona modificările și problemele neașteptate care apar în timpul proiectului. Solicită și verifică referințe înainte de a angaja pe cineva.

 

loading...
loading...