6 motive să apelezi la un credit agricol nebancar

În ultimii ani, sectorul agricol s-a dezvoltat enorm deoarece mulți antreprenori și-au îndreptat atenția către diferite afaceri în acest domeniu. Instituțiile financiare nebancare au înțeles și ele nevoia de a investi în agricultură, astfel că oferă programe de creditare extrem de avantajoase, atât persoanelor juridice cât și celor fizice. Indiferent că este vorba de finanțare pentru capital de lucru, investiții, diferite plăți sau refinanțări pentru alte împrumuturi, creditele nebancare agricole precum cele oferite de Mikro Kapital.ro sunt considerate resurse avantajoase și un punct de referință pentru business-urile din acest sector al economiei românești. În situația în care ai nevoie de finanțare pentru afacerea din agricultură și nu ești destul de convins de beneficiile pe care ți le aduce un credit agricol nebancar, iată câteva motive ce te vor ajuta să iei o decizie mai ușor.

Ai nevoie de un pachet minim de acte

Dacă pentru un împrumut solicitat la o bancă îți trebuie timp și răbdare pentru a întocmi un dosar stufos, în cazul unui credit nebancar documentația solicitată include foarte puține acte pentru analiză. Procesul de aplicare este extrem de simplu, respectiv transmiți o cerere online pe mikrokapital.ro sau o depui la o agenție, prezinți actele, aștepți decizia finală și primești banii direct în contul bancar. Creditele agricole oferite de instituțiile nebancare sunt recunoscute pentru transparența, rapiditatea și flexibilitatea lor, fiind ideale pentru a veni în sprijinul agricultorilor care au nevoie de finanțare obținută în cel mai scurt timp posibil.

Primești un răspuns foarte rapid

Atunci când te afli în căutarea unor mecanisme de sprijin avantajoase, timpul poate fi un real inamic. Spre deosebire de bănci unde procesul de analiză a dosarului este anevoios, la împrumuturile nebancare, în anumite situații, pentru sume de până la 45.000 de euro, răspunsul la solicitarea de creditare poate fi obținut în doar 2 zile de la primirea documentației. În acest fel, într-un sector atât de dinamic și schimbător, este foarte util să afli cât mai repede pe ce sume de bani te poți baza cât mai repede atunci când ai nevoie urgentă de resurse financiare.

Beneficiezi de un grafic flexibil de rambursare

Una dintre cele mai avantajoase condiții de obținere a unui credit agricol de la o instituție nebancară este rambursarea flexibilă și rapidă. Dată fiind sezonalitatea afacerilor din agricultură, un grafic de rambursare flexibil este extrem de avantajos. Prin urmare, cei care accesează un împrumut agricol au o perioadă de grație și posibilitatea de a returna banii chiar și într-o perioadă de 10 ani. Acest lucru oferă stabilitate și șansa de a dezvolta business-ul, ratele de rambursare fiind stabilite în funcție de specificul afacerii.

Ai posibilitatea de a accesa creditul pentru multiple destinații

Împrumutul agricol nebancar poate fi solicitat pentru aproape orice nevoie. Gama sa de aplicare este foarte vastă, ceea ce înseamnă că ai posibilitatea de a solicita finanțare pentru seminţe, îngrășăminte, erbicide, achiziţie utilajelor agricole, a terenurilor sau animalelor, cumpărarea de sere, grajduri, magazii pentru depozitare, hale ori sisteme de irigații. Totodată, destinația creditului agricol poate fi plata furnizorilor, a salariilor sau taxelor către stat, investiții, construcții sau refinanțări pentru credite contractate de la alte instituţii.

Ai nevoie doar de trei luni de activitate economică

În cazul în care deții un SRL, SA, II, IF sau ești PFA și ai nevoie de un credit agricol, poți beneficia de finanțare dacă dovedești că ai cel puțin trei luni de activitate economică înregistrată. Este vorba de o condiție minimă, care facilitează accesul multor proaspeți antreprenori la resurse financiare foarte avantajoase.

Poți solicita creditul și cu un istoric negativ

De regulă, un împrumut nebancar poate fi accesat chiar dacă ești înregistrat cu incidente în Biroul de Credite. Acesta este un motiv destul de solid de a apela la un credit nebancar pentru că, odată înregistrat ca rău platnic în baza de date comună la care au acces toate băncile, nici o instituție bancară nu îți va mai oferi un împrumut.

De cele mai multe ori, un credit agricol contractat la o instituție financiară nebancară reprezintă o soluție ideală pentru a te salva din anumite situații. Acestea sunt doar câteva dintre motivele care, de multe ori, înclină balanța în favoarea unor astfel de împrumuturi ce pot fi accesate simplu și rapid pentru a diminua presiunea financiară asupra agricultorilor.

loading...
loading...