5 trucuri de înfrumusețare cu care nu poți da greș pe perioada carantinei

În perioada carantinei, când ești nevoită să stai mai mult timp în casă și nu mergi atât de des la un salon de înfrumusețare sau nu te machiezi la fel de des, nu e cazul să abandonezi ritualurile tale de îngrijire. 

Din contră, acesta poate fi un moment prielnic să încerci metode sau trucuri noi de îngrijire, pentru a acorda acestora mai mult timp să acționeze și să observi efectele pe care le au.

Îți prezentăm cinci trucuri de înfrumusețare cu care nu poți da greș pe perioada carantinei și pe care le poți încerca fără griji din intimitatea propriului cămin.

1.Îngrijește-ți mâinile și acordă atenție specială manichiurii

Deoarece riscurile de infectare cu noul coronavirus sunt mari în perioada carantinei, cele mai frecvente recomandări sunt de a acorda atenție specială unei igiene corecte a mâinilor. Însă acestea au tendința de uscare datorită spălărilor prea dese, deci e necesar să folosești o cremă hidratantă după fiecare spălare. Dacă ai fost nevoită să renunți la serviciile de manichiură este momentul să îți reamintești acum cum poți face aceste operațiuni la tine acasă. 

Poți avea o manichiură impecabilă acordând o atenție specială felului în care îți îngrijești unghiile și mâinile. Păstrează-le în permanență curate și folosește produse speciale de îngrijire, cum ar fi:

  • Creme de mâini hidratante după fiecare spălare, pentru a contracara efectul de mâini uscate; 
  • Lacuri de unghii care nu necesită uscare UV și un lac special pentru protecție și uscare rapidă;
  • Un ulei special pentru cuticule ca să previi uscarea lor.

Renunță de asemenea la obiceiul de a tăia cuticulele deoarece în acest fel previi apariția infecțiilor.

Poți crea un Spa pentru mâini și unghii la tine acasă, important este să le acorzi răbdarea și atenția cuvenită.

2.Răsfață-ți tenul cu o mască de față

Masca de față a devenit un „accesoriu” de nelipsit pentru momentele în care ieșim în locurile publice. Dar, din moment ce stăm mai mult acasă, de ce să nu încercăm una mai pe gustul nostru? 

Poate că pentru aplicarea unei măști de față nu îți dedici timp atât de des pe cât e recomandat, de aceea unul dintre principalele sfaturi pentru această perioadă este să te concentrezi mai mult pe acest aspect. 

Ocazional tenul are nevoie de o curățare mai accentuată decât demachierea zilnică, de aceea exfolierea și aplicarea unei măști de față sunt necesare pentru eliminarea celulelor moarte și curățarea în profunzime a acestuia. 

În funcție de tipul de ten poți alege:

  • O mască cu argilă sau cu extract de plante pentru un ten cu tendință acneică, ce exfoliază delicat tenul în timp ce absoarbe excesul de sebum.  
  • O mască cu efect de iluminare, potrivită oricărui tip de ten. Datorită texturii cu particule mici aceasta curăță delicat tenul și îl lasă luminos și proaspăt. 
  • O mască de față cu efect calmant, potrivită pentru tenuri sensibile. 

3.Încearcă un tratament intensiv pentru ten

Dacă tot ai decis să acorzi o atenție specială tenului, de ce să nu încerci în această perioadă unul din acele tratamente revoluționare antirid despre care ai tot auzit? Deoarece sunt formule mult mai concentrate ale cremelor sau serurilor, acestea necesită de obicei o perioadă mai scurtă în care să le folosești așa că acum ai timpul necesar să te dedici utilizării lor.

Îți recomandăm:

  • un set de fiole antirid pentru regenerarea intensivă a tenului, folosit timp de o săptămână; 
  • un tratament sub formă de capsule cu vitamina C, recomandat a fi folosit o dată sau de două ori pe săptămână. 

În această perioadă de carantină poți profita de tratamentele cu vitamina C, deoarece nu ești atât de expus razelor solare și nu riști ca pielea să se înroșească atât de ușor. Încearcă-le fără griji și acordă-ți acest răgaz pentru a observa mai bine efectele pe care le au.

4.Folosește tratamente intensive pentru păr

Aspectul părului spune multe despre felul în care ne hidratăm și ne hrănim. O dietă dezechilibrată sau niște probleme minore de sănătate se reflectă și în aspectul deteriorat sau fragil al părului, de aceea e recomandată utilizarea unor măști speciale și pentru podoaba capilară, nu doar pentru ten.

În funcție de tipul de păr poți folosi:

  • O mască de păr cu măsline ce va hidrata părul uscat și deteriorat;
  • Un ulei reparator ce conține mai multe tipuri de uleiuri esențiale și care va repara mai multe tipuri de probleme ale scalpului.

Asigură-te că, pe lângă spălările periodice, adaugi o dată sau de două ori pe săptămână o mască specială pentru hidratare, reparare sau echilibrare, în funcție de necesitățile părului tău. Iar intervalul în care savurezi noul serial preferat de pe Netflix este momentul cel mai potrivit să o lași să acționeze!

5.Nu uita de sprâncene!

Asigură-te că nu uiți nici de sprâncene în timpul în care stai acasă! Până când vei ajunge din nou la salon poți să le întreții folosind un ulei special de hidratare, cum este de exemplu cel de ricin. Totodată, poți să le pensezi cu răbdare și să te ghidezi după forma lor pentru a păstra linia pe care o au deja. 

Chiar dacă în perioada carantinei stai mai mult în casă, sau poate tocmai din acest motiv, acum este momentul cel mai bun să acorzi o atenție sporită ritualurilor tale de îngrijire! Încearcă ceva nou, un tratament pe care ai dorit de mult timp să îl testezi și mai ales nu te neglija. Rutina zilnică de îngrijire, o alimentație și o hidratare echilibrată, dar mai ales un tonus și un psihic bun sunt esențiale pentru frumusețe!

loading...
loading...