5 trucuri care te vor ajuta să câştigi spaţiu în bucătărie

Atunci când ai o bucătărie mică, ţi se pare că totul este înghesuit şi că atmosfera este una sufocantă. Însă, mai presus de orice, spaţiul de depozitare este cel mai important, aşa că totul trebuie organizat eficient. Astfel, vei câştiga mai mult spaţiu, iar bucătăria ta va arăta complet diferit. Tocmai de aceea, îţi prezentăm câteva trucuri, care să te ajute să îţi amenajezi bucătăria, astfel încât să economiseşti cât mai mult spaţiu.

Montează rafturi

Pentru a economisi mai mult spaţiu în bucătărie şi pentru a avea totul cât mai aproape de tine, poţi monta nişte rafturi, chiar deasupra blatului de lucru. Pe rafturile din bucătărie poţi depozita borcane cu diverse alimente, sticluțe cu condimente, farfurii și chiar oale sau tăvi.

Montează o bară metalică pe perete

O bară metalică poate fi utilă în bucătărie, mai ales atunci când vrei să economiseşti spaţiu. Poţi agăţa pe ea cârlige, care pot fi nişte suporturi ideale pentru tigăi, ibrice, linguri, polonice etc. O astfel de bară poate fi folosită şi ca suport pentru prosoapele de bucătărie sau pentru coşuleţele cu mirodenii. 

Creează spaţii de depozitare pe uşile dulapurilor

Dacă vrei să câştigi şi mai mult spaţiu pentru depozitare, îţi recomandăm să iei în calcul şi uşile dulapurilor. Pe interiorul lor poţi să montezi o bară cu cârlige sau cuiere, de care poţi agăţa diverse tacâmuri sau coşuleţe. Poţi obţine şi mai mult spaţiu dacă montezi pe interiorul uşilor un raft metalic, unde poţi depozita diferite accesorii sau chiar produse alimentare, cum ar fi pungile cu paste.

Montează etajere în interiorul dulapurilor

De multe ori spaţiul dintre rafturile dulapurilor este destul de mare, aşa că poţi profita de acest lucru şi poţi monta câteva etajere. Astfel,  dulapul din bucătărie va fi mult mai bine organizat şi vei avea o compartimentare suplimentară, pe care o poţi folosi pentru a depozita farfurii sau alte accesorii.

Alege o masă cu spaţiu de depozitare

Pentru bucătărie ar fi ideal să alegi o masă care să aibă şi spaţiu de depozitare, fie sub forma unor sertare, fie sub formă de rafturi. Astfel, îţi vei transforma masa într-un dulap deschis, unde poţi aşeza obiecte pe care le foloseşti frecvent, cum ar fi tigăi, oale, farfurii etc. Dacă ai nevoie de o masă nouă, acum găseşti mobilă pentru bucătărie la Tamos, unde te aşteaptă o mulţime de modele de piese de mobilier pentru locuinţa ta.

Dacă bucătăria ta este mică, poţi aplica o parte dintre trucurile pe care ţi le-am prezentat, pentru a câştiga mai mult spaţiu şi pentru a te organiza mai eficient. Încearcă să vii cu idei de amenajare cât mai creative şi să găseşti variante inedite pentru depozitarea lucrurilor din bucătărie, în funcţie de nevoile tale.

loading...
loading...