5 suplimente alimentare care te ajută să-ți îmbunătățești sănătatea și stilul de viață

Stilul de viață este reprezentat de toate obiceiurile zilnice (odihnă, alimentație, hidratare, vicii, activitate fizică, hobby-uri, nivel de stres). Un stil de viață sănătos presupune o alimentație variată și moderată, care să asigure un nivel echilibrat de nutrienți. Iar când acest lucru nu este posibil, suplimentele alimentare pot face adevărate minuni.

Suplimentele alimentare sunt produse menite să aducă un plus stării noastre de sănătate, însă, nu trebuie să înlocuiască o dietă adecvată. Ele sunt destinate atât tratamentului, cât și prevenției unor afecțiuni. Însă, acestea nu trebuie administrate în mod excesiv și inutil. 

În prezent, există, pe piață, o varietate uriașă de suplimente alimentare, așa că s-ar putea să fie dificil să-l alegi pe cel care-ți va aduce beneficii reale. Iată, câteva dintre cele mai recomandate suplimente și beneficiile acestora.

1.Uleiul de pește

Uleiul de pește și cel de ficat de cod se găsesc atât în stare lichidă, cât și sub formă de capsule. Acestea sunt o sursă bogată de acizi grași Omega-3 și vitamina D. Majoritatea persoanelor nu își asigură un nivel adecvat de Omega-3, prin alimentație, cu toate că aceste grăsimi sunt foarte importante pentru sănătate. Ele scad colesterolul LDL sau „rău”, scad inflamațiile, previn bolile cardiovasculare și susțin sănătatea celulelor nervoase.

2.Spirulina

Spirulina este o algă uscată, care se găsește, în comerț, sub formă de pulbere sau capsule. Ea are un nivel ridicat de proteine care conțin toți aminoacizii esențiali, asemeni proteinelor din produsele animale, așa că este ideală și în regimul alimentar al vegetarienilor. De asemenea, spirulina conține o varietate de minerale, vitamine, dar și clorofilă, un antioxidant puternic. Alte beneficii ale spirulinei sunt întărirea sistemului imunitar, prevenirea cancerului și detoxifierea organismului. Te poți bucura, ușor, de toate acestea dacă adaugi pulbere de spirulină în sucuri, limonade și smoothie-uri. 

3.Curcumina

Curcumina e substanța activă din turmeric sau curcuma, condiment des utilizat în bucătărie. Acesta se găsește sub formă de capsule sau pulbere. Efectul benefic este maxim atunci când aceasta se consumă alături de piperină, un compus al piperul negru. Curcumina are efecte antiinflamatorii, controlează nivelul de colesterol din sânge, susține sănătatea articulațiilor, crește vitalitatea și poate crește performanța sportivilor.

4.Probiotice

Probioticele sunt bacteriile bune care colonizează tractul digestiv și care se găsesc în alimente fermentate (iaurt, chefir, murături). Probioticele reprezintă peste 80% din sistemul imunitar. De aceea, acestea sunt foarte importante în prevenirea și combaterea multor afecțiuni. Probioticele se găsesc în comerț, sub formă de capsule. 

5.Vitamina D3

Vitamina D se sintetizează în corp sub acțiunea razelor soarelui, așa că nu este exclus ca, în lunile reci, să ai un deficit de vitamina D. Cum această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului osos, ar fi indicat ca, din când în când, în sezonul alb, să crești aportul de vitamina D3, pentru a preveni bolile osoase. 

Așadar, unele suplimente alimentare sunt foarte importante în susținerea sănătății și prevenirea unor afecțiuni. 

loading...
loading...