5 piese vestimentare cu care nu vei da greș la un interviu de angajare

Obținerea jobului mult dorit depinde într-o bună măsură și de impresia pe care o faci angajatorului la prima întâlnire, iar felul în care te îmbraci pentru interviu este esențial în acest sens. Mulți sunt convinși că merg la sigur cu un costum decent și o pereche de pantofi asortați, însă alegerea vestimentației potrivite pentru un interviu se face ținând cont de mai multe aspecte, pe care ți le dezvăluim în cele ce urmează.

Cea mai potrivită vestimentație pentru un interviu este o ținută office, iar accesoriile trebuie să fie cele care te fac să te simți bine și îți conferă încredere în propria persoană. Nu este recomandat să epatezi, așa că evită accesorii precum butonii de aur, cămășile cu monogramă, ceasurile scumpe sau bijuteriile. Elementele vestimentare de bază sunt costumul – format din sacou și pantaloni – cămașa, pantofii și cravata.

Sacoul

Este de preferat să porți un sacou în culori închise, simplu sau cu dungi subțiri rare. Dacă ești mai mic de înălțime, cel mai potrivit model de sacou pentru tine este cel cu rever ascuțit, care alungește corpul. Pe de altă parte, dacă ești înalt, este indicat să optezi pentru un sacou cu rever crestat – un model care te avantajează. 

În privința cromaticii, cele mai sigure opțiuni sunt bleumarin, gri-petrol sau albastru, care îți conferă o notă de rafinament.

Cămașa

Recomandate sunt cămășile clasice, neapărat cu mânecă lungă și guler clasic sau semispread. În ceea ce privește culorile, îți recomandăm să porți o cămașă albă sau bleu deschis, cu manșetă simplă sau dublă. Cămășile apretate, îndrăgite cândva, nu mai sunt astăzi în vogă, însă e de la sine înțeles că nu te poți prezenta la interviu cu o cămașă șifonată.

Pantalonii

Pantalonii pot fi simpli sau în dungi, cu o croială de obicei clasică. Materialele recomandate sunt stofa, bumbacul și elastanul, cu mențiunea că acesta trebuie să fie același cu materialul din care este croit sacoul.

În cazul în care mediul profesional îți permite să te prezinți la interviu cu un outfit smart casual, poți opta pentru o pereche de jenași simpli, de culoare închisă. Modelul de blugi slim, cu croială clasică, este ce mai potrivit pentru această ținută.

Pantofii

Dacă te-ai hotărât să adopți o ținută business clasică, nu este recomandat să porți altceva decât o pereche de pantofi bărbătești eleganți, din piele. Regula de bază este ca nuanța pantofilor să fie în contrast cu cea a costumului, dar să fie asortată cu cea a accesoriilor, precum cravata, batista, cureaua, servieta sau ochelarii.

Cravata

Cravata, deși este un accesoriu esențial al vestimentației masculine, nu se potrivește neapărat la orice ținută elegantă. Spre exemplu, dacă vei adopta stilul smart casual, nu este tocmai o idee bună să porți cravată. În cazul ținutei business sau office, lucrurile stau total diferit, iar în astfel de situații, este indicat să optezi pentru o cravată simplă, cu imprimeu cu buline, dungi sau paisley.

O regulă de bază legată de acest accesoriu spune că nuanța cravatei nu trebuie să fie aceeași cu a batistei, pentru că, astfel, cele două elemente se vor anula reciproc.

Mai trebuie precizat că, indiferent pentru ce ținută optezi, este esențial ca hainele să arate impecabil și să ți se potrivească perfect. Un sacou pătat sau descusut la încheieturi nu va face niciodată o bună impresie, iar asta te va dezavantaja în mod sigur.

Dacă nu ai un costum potrivit, nu încerca să  rezolvi problema împrumutând unul de la un prieten. Chiar dacă sunteți cam de aceeași statură, costumul lui nu va arăta la fel de bine pe tine, iar acesta va fi primul lucru pe care angajatorul îl va observa, încă din momentul în momentul în care vei intra pe ușă.

loading...
loading...