5 Motive pentru care trebuie sa refaci instalatia electrica

Daca ti se ard becurile sau prizele din locuinta ta foarte des, sau ai avut chiar probleme cu electrocasnicele din cauza fluctuatiilor de tensiune sau a legaturilor prost facute, ar trebui sa te gandesti serios sa refaci instalatia electrica complet.

Consulta un electrician sau o firma specializata pentru a identifica problemele de pe sistemul electric, mai ales atunci cand acesta este destul de vechi.

Dar chiar si atunci cand te muti intr-o casa noua ar trebui sa ceri ajutorul unui electrician pentru a verifica daca instalatia electrica din locuinta respectiva suporta necesarul de curent si nu are nici o problema ascunsa.

Ar trebui sa te gandesti sa refaci instalatia electrica din casa ta atunci cand:

  1. Prizele se ard constant

O priza se poate arde subit din cauza solicitarii excesive, dar si de la fluctuatiile de tensiune sau din cauza unui scurtcircuit, insa atunci cand astfel de situatii se tot repeta ai o problema si mai grava.

Este clar ca ceva nu functioneaza la instalatia electrica din casa ta, si trebuie sa apelezi cat mai rapid la un electrician specializat care te poate ajuta sa rezolvi aceasta problema. Acesta va inlocui circuitul afectat sau, daca situatia e ceva mai grava, iti va recomanda schimbarea completa a instalatiei electrice.

  1. Sar sigurantele foarte des sau ai pene de curent lungi

Daca observi ca sar sigurantele foarte des sau ramai fara curent in cele mai nepotrivite momente, iar acest lucru se intampla numai la tine, trebuie sa te gandesti ca ai niste probleme serioase la instalatia electrica. E nevoie de o verificare completa a tuturor legaturilor si circuitelor din locuinta ta si acest lucru se poate face doar de catre o persoana cu experienta in domeniu.

  1. Prizele curenteaza la atingere

Atunci cand simti ca una din prizele din casa ta curenteaza la atingere trebuie sa iei masuri cat mai rapid, in special daca este vorba de priza din baie. Nu trebuie sa te alarmezi, pentru ca cel mai probabil este o problema minora cu impamantarea prizei, insa orice probleme la prize trebuie remediate cat mai rapid pentru a evita orice pericol de electrocutare.

  1. Sesizezi fluctuatii de tensiune la becuri sau electrocasnice

Atunci cand observi fluctuatii de tensiune la becurile din casa ta sau orice alte aparate electrice, trebuie sa apelezi la un specialist din timp, pentru a evita arderea vreunui aparat electric. Unele electrocasnice sunt foarte sensibile la fluctuatiile de tensiune, iar un electrician iti poate spune din ce cauza apar aceste fluctuatii de tensiune si ce e de facut pentru a preveni orice problema.

      5. Centrala termica intra in modul de avarie

Daca ti s-a intamplat de mai multe ori sa gasesti centrala termica din locuinta ta pe avarie, desi aragazul merge fara probleme, e clar ca sunt niste probleme de la sistemul electric. E posibil sa fie doar sigurantele sau circuitele electrice vechi, dar daca te-ai mai confruntat cu situatii similare si la alte aparate electrice, ar trebui sa te gandesti serios la refacerea instalatiei electrice.

Indiferent de problemele cu care te confrunti, instalatia electrica este foarte importanta si trebuie sa consulti un specialist cat mai rapid pentru siguranta ta si a familiei tale.

loading...
loading...