5 joburi din care poti sa faci bani fara sa ai experienta

Daca ai stat cel putin o data fata in fata cu un potential angajator, poate ca stii deja care sunt cerintele comune ale diverselor locuri de munca: seriozitate, determinare si…experienta. In cazul in care le-ai bifat pe primele doua, insa nu detii experienta necesara intr-un anumit domeniu, in mare parte poti intui ca raspunsul va fi unul negativ. Si totusi, daca iti doresti un job, am realizat un top al posturilor pentru care experienta nu este necesara!

1. Traducator

Ca sa ocupi un post de traducator, nu este nevoie neaparat sa ai in spate o experienta relevanta in acest sens, pentru ca mai importante sunt cunostiintele pe care le ai. Daca vorbesti fluent si poti scrie corect intr-o anumita limba, ai mari sanse sa obtii un astfel de job. Chiar si studentii la facultatile de limbi straine au aceasta oportunitate, deoarece exista si birouri de traduceri care accepta colaborari in termeni mai flexibili, in cadrul programelor dedicate studentilor.

2. Agent de vanzari

Un alt job pentru care majoritatea firmelor si companiilor nu solicita drept conditie de angajare experienta este cel de agent de vanzari. Intr-adevar, este un job destul de solicitant pentru practicarea caruia ai nevoie de resistenta foarte buna la stres, dar si un simt financiar dezvoltat, pentru a incheia cele mai bune negocieri. Beneficiile sunt si ele pe masura, deoarece este un post care iti poate aduce venituri lunare foarte mari, datorita bonusurilor acordate.

3. Model de videochat

Cat de departe poti sa mergi pentru a castiga bani, fara experienta? Modele de videochat castiga foarte multi bani, fara sa aiba nevoie de pregatire speciala. De obicei, programul flexibil si castigurile care ajung lunar si la cateva mii de euro, ii fac pe tot mai multi tineri, atat fete cat si baieti, sa caute cele mai bune oferte de angajari in videochat. In Bucuresti dar si in alte orase mari ale tarii exista foarte multe studiouri de videochat glamour, dar si adult cu care poti sa colaborezi.

4. Chelner

Pentru studenti dar si pentru restul categoriilor de persoane care nu au experienta pe piata muncii, meseria de chelner poate fi solutia cea mai potrivita. Probabil ca va fi nevoie sa faci un curs de specializare, insa aceasta nu este o cerinta care sa vina din partea tuturor patronilor de terase sau de restaurante, asa ca sansele de angajare sunt mari. Desi este un job care presupune efort fizic, rasplata este pe masura: amabilitatea fata de clienti iti poate aduce tips-uri consistente!

5. Operator call center

Daca vrei un job pentru care sa nu fie nevoie de experienta profesionala, mergi la un interviu pentru postul de operator call-center. Chiar daca multi acuza faptul ca acesta este un loc de munca nu foarte agreabil deoarece presupune o rezistenta mare la stres, dar si o dictie destul de buna, poate fi totusi un inceput de la care sa pornesti atunci cand esti in cautarea unui job.

loading...
loading...