5 insule turistice din Grecia pentru un sejur cu prietenii

Vacanțele alături de prieteni sunt întotdeauna o oază specială de liniște și distracție. Fiecare moment petrecut împreuna de cei dragi te ajută să te relaxezi și să te simți mai bine. Ți-ai dori ca aceste excursii să nu aibă sfârșit!
Dacă ți-ai propus să pleci într-un concediu de vis alături de prietenii tăi, consultă lista următoare și află care sunt stațiunile din Grecia pe care nu trebuie să le ratezi, ce obiective poți vedea și de ce sunt aceste locuri turistice un „must-see”, indiferent de anotimp.

Insula Santorini

Santorini este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Grecia ce poate găzdui un sejur ideal alături de prietenii tăi. Pitorească, liniștitoare și plină de viață deopotrivă, aici te vei putea bucura de cele mai frumoase momente ale concediului tău. 
Dacă tu și prietenii tăi sunteți pasionați de drumeții în natură, dar și de festivaluri, aici le veți întâlni pe amândouă. Dintre cele mai frumoase obiective turistice, trebuie să vizitezi Plaja Roșie, Plaja Kamari, insulele vulcanice Nea Kameni și Palia Kameni sau să participi la vernisaje, degustări de vin sau concerte în aer liber.

Insula Zakynthos

Insula Zakynthos este recunoscută pentru plajele cu nisipuri aurii, dar și pentru atmosfera relaxantă, cultura deosebită, rețetele culinare locale delicioase și peisajele naturale. Zakynthos este o destinație exotică în special pentru cei care vor să se bucure de briza plăcută a mării. 

Un obiectiv turistic deosebit ce poate fi întâlnit aici sunt țestoasele Caretta-Caretta de pe plaja Gerakas. Ține totuși minte că aceasta se închide la ora 19:00 pentru ca reptilele să se poată odihni fără agitația turiștilor.

Alături de țestoase, Epava Navagio este unul dintre cele mai fotografiate obiective. Aceasta se află într-un golf și poate fi vizitată fie pe mare, fie pe o platformă de la o înălțime de 183m. Epava Navagio este înconjurată de nisip alb și de culorile mării albastre și limpezi. Se poate face plajă!

Insula Rhodos

Insula Rhodos este o stațiune exotică ideală pentru toți turiștii iubitori de nou, de arhitecturi deosebite și de plaje cu ape azurii și nisipuri fine. Printre cele mai râvnite obiective se numără Palatul Marelui Maestru, având o istorie impresionantă cu o grădină plină de plante exotice și de clădiri ce denotă frumusețe și eleganță.

Alte obiective turistice aparte pe care le vei întâlni pe Insula Rhodos sunt: Valea Fluturilor, în special în perioada iunie-septembrie când zona găzduiește numeroase specii de fluturi colorați, Muzeul Jucăriilor din Rhodos, o expediție ideală pentru cei mici. Ei vor vedea jucării lucrate manual din antichitate, dar și jocuri video ale secolului trecut.

Insula Thassos

Thassos este o insulă cu foarte multe obiective turistice de oferit. Plajele pitorești și moderne deopotrivă, drumețiile ce înconjoară insula, vârfurile de munte, centrul orașului, viața de noapte și siturile arheologice sunt doar câteva dintre frumusețile pe care le are această destinație exotică. 

Dacă îți dorești un sejur complet, atunci Thassos este insula pe care vrei să o vizitezi, alături de piscina naturală Giola, plaja de marmură, cascadele Maries și Green Cave Tripiti, Amfiteatrul Antic, Horoscopul din Metalleia, drumețiile pe munții Ypsarion, vechea capitală Theologos sau croaziera Thassos.

Insula Corfu

Corfu este una dintre destinațiile exotice favorite ale turiștilor, datorită plajelor deosebite, dar și a numeroaselor obiective turistice ce te îndeamnă să iei la pas întreaga insulă. Dacă vrei să petreci o zi în interiorul orașului, atunci nu rata Castelul Gardiki aflat pe coasta de sud-est a insulei, Orașul Corfu, satul Paleokastritsa, Fortul Vechi – o fostă cetate venețiană, Insula Șoarecelui sau chiar parcul acvatic Aqualand.

Stațiunile din Grecia  oferite în această listă fac parte dintr-o serie întreagă de locații extraordinare, cu peisaje naturale, evenimente și obiective turistice inedite. Alege locul ideal pentru un sejur alături de prietenii tăi și bucurați-vă de cultura locală, istorică, socială și naturală a zonei!

loading...
loading...