5 costume esențiale pe care fiecare bărbat trebuie să le aibă în garderobă

Costumul este o piesă esențială în garderoba oricărui bărbat, o poliță de asigurare pentru ocaziile profesionale și sociale pentru care dorești să salvezi timp cu ținuta, fără să sacrifici calitatea și eleganța. 

Indiferent de categoria profesională din care faci parte, în atelierul SATRO bespoke îți poți crea o colecție de costume must-have, personalizate până la cele cele mai mici detalii: de la țesături și culori până la felul în care îți pun în valoare calitățile. Aspectele pe care trebuie să le ai în vedere în alegerea costumelor nu țin de lista de cumpărături, ci de multitudinea de moduri și ocazii în care acestea te pot deservi, în așa fel încât să ajungi să plătești prețul minim pentru maximum de impact.

Iată care sunt cele 5 costume pe care consultanții SARTO bespoke le recomandă, împreună cu motivele pentru care merită să le incluzi în garderoba ta de business și nu numai.

  1. Costumul bleumarin cu sacou la doi nasturi

Acesta este atât de versatil, încât, dacă te numeri printre cei care cred că un singur costum este suficient, pe acest ar trebui să-l alegi. Te ajută să ai un look impecabil în atât de multe situații, încât poate fi considerat echivalentul lui little black dress din garderoba feminină. Indiferent ce ai pe agendă – meeting-uri, prezentări, interviuri sau chiar evenimente personale – costumul bleumarin cu sacou la doi nasturi este soluția salvatoare. Mai mult, în atelierul SARTO bespoke poți opta pentru o țesătură fabricată dintr-o lână specială, care face din acest costum opțiunea perfectă pentru orice anotimp. 

13

  1. Costumul gri cu sacou la doi nasturi

Este următorul cel mai util costum, după cel bleumarin. Atunci când nu ai unul bleumarin la îndemână, cel gri vine în întâmpinarea nevoilor tale. Ca regulă generală, costumul gri-închis este mai formal, în timp ce costumul gri-deschis este mai casual. Un gri de mijloc, nici prea închis, nici prea deschis, este potrivit pentru evenimente elegante, dar și mai relaxate, indoor, dar și outdoor, indiferent de sezon. 

În atelierul SARTO bespoke poți opta pentru o nuanță de gri cu umbre, care îți va permite să faci combinații de noi ținute asortând pantalonii și sacoul de la costumele gri și bleumarin.

14

  1. Costumul cu pattern

Dacă deja ai un costum bleumarin sau un costum gri și îți dorești mai multă culoare în garderobă, costumul cu pattern-uri dispuse geometric este următoarea alegere câștigătoare. Acest tip de costum este opțiunea toamnă-iarnă mai elegantă, al cărui singur dezavantaj este acela că nu poate fi purtat foarte des, întrucât rămâne înntipărit în memoria colectivă. De exemplu, toți ochii vor privi cu admirație un costum gri închis cu dungi subțiri colorate, un costum în carouri sau unul cu  structuri fine de tipul houndstooth. Poartă-l cu cămașă și cravată simplă și nu vei da greș.

15

  1. Costumul la două rânduri de nasturi închis la culoare 

Atunci când trebuie să porți costum, dar nu vrei să arăți că ai venit direct de la birou, poartă un costum de culoare închisă (din zona griului sau bleumarinului), cu două rânduri de nasturi. Perfect pentru o seară sofisticată în oras, un cocktail party sau chiar un eveniment mai special, costumul cu două rânduri de nasturi și închis la culoare este suficient de versatil pentru a fi trecut pe lista celor 5 costume pe care trebuie să le ai în garderobă.

16

  1. Costumul de gală

Când vrei să arăți și să te simți la înălțime, poartă un smoching. Ideal pentru evenimentele în cadrul cărora dress code-ul este black tie, costumul de gală este, în general, negru și are în componența sa mătase sau catifea. Chiar dacă este potrivit pentru evenimente mai rare, cum ar fi o gală sau o petrecere în stilul Great Gatsby, acesta este genul de costum pe care trebuie să-l incluzi în garderoba ta permanent, nu să-l închiriezi, întrucât este o extensie a personalității celui care îl poartă.  Pentru că este sinonim cu impecabilul, costumul de gală care îți va pune în valoare toate calitățile este cel bespoke

17

Acestea sunt printre cele 5 costume esențiale, cu o contribuție semnificativă la atingerea succesului în activitățile tale sociale și profesionale. Apelează la specialistii SARTO pentru ca fiecare costum pe care îl incluzi în garderoba ta să fie personalizat până la cele mai mici detalii și astfel să îți vină impecabil.  

loading...
loading...