5 aspecte esenţiale de care să ţii cont atunci când îţi alegi o trusă de scule

Tot mai multe persoane se inspiră de pe internet pentru a alege cele mai bune truse de scule pentru acasă. În sensul acesta, este recomandat să ţii cont de mai multe aspecte pe care le vom enumera mai jos. Atunci când trebuie să investeşti într-o nouă trusă de scule, este recomandat să te asiguri că ai făcut cea mai bună alegere şi să ţii cont de faptul că nu toate trusele sunt la fel. Sunt mai multe truse diferite din care le poţi alege pe cele potrivite proiectului tău. Trusele au diverse dimensiuni şi sunt realizate cu materiale diferite, având caracteristici diferite.

Cât de complexă este trusa de scule?

Pentru început este bine să te gândeşti la motivul pentru care ai nevoie de o trusă cu scule pentru că este posibil să ai nevoie de instrumente de bază sau de instrumente foarte complexe. În cazul în care urmează să foloseşti trusa pentru a o avea doar acasă, pentru reparaţii de rutină, atunci nu ai nevoie de truse foarte complexe, iar seturile care au mai mult de 30 de accesorii sunt suficiente. Trusele ar trebui să conţină minim două şurubelniţe, una simplă şi una sub formă de cruce, un patent, un creion de fază, cleşti, ciocane şi cuttere. Sunt şi piese pe care să le cumperi ulterior pentru a completa trusa. În cazul în care trebuie să faci reparaţii complexe, atunci şi trusa trebuie să fie pe măsură.

Ce utilitate are trusa de scule?

Există mai multe tipuri de truse de scule în funcţie de proiectul pentru care le vei folosi. O trusă pentru tâmplărie este diferită de o trusă pentru maşini. Pentru trusele de unelte destinate mecanicilor, este important ca trusa să aibă cele mai comune dimensiuni de şurubelniţe şi chei. Îţi recomandăm să verifici şi dacă modelul pe care îl alegi îţi pune la dispoziţie chei tubulare, şurubelniţe cu vârf interschimbabil sau chei de tip imbus.

Persoanele care se ocupă de prelucrarea lemnului vor avea nevoie de alte instrumente, aşa cum sunt dălţile şi ciocanele sau plăcile de şlefuit. Acestea fac parte din trusa de mână, însă de cele mai multe ori vei avea nevoie şi de instrumente electrice de putere mare.

Dimensiunile trusei de scule sunt importante

Există mai multe dimensiuni de truse disponibile cum ar fi trusele foarte mici, trusele convenţionale şi kiturile care sunt foarte mari şi care au până la 90 de elemente. Pentru cei care caută doar truse care să le ofere strictul necesar, cea mai bună variantă este una cu dimensiuni reduse. Aceste truse mici sunt mult mai uşor de transportat. În cazul în care trusa va fi folosită la muncă, se recomandă trusele de dimensiuni medii, care sunt suficient de mici pentru a putea fi transportate, dar care dispun de tot echipamentul necesar pentru o activitate desfăşurată în condiţii optime, cu toate uneltele de bază în ea. Atunci când vrei o trusă cu dimensiuni mari, înseamnă că vei ţine toate uneltele în garaj, în magazie sau la atelier. Pentru a transporta doar ce ai nevoie, va trebui să îţi cumperi şi o cutie mai mică sau o servietă.

Materialele din care este confecţionată trusa

Este recomandat să analizezi materialele din care este făcută cutia în care vin uneltele, dar şi materialul fiecărui instrument din trusă. Componentele trebuie să fie confecţionate din oţel şi să fie corespunzător izolate. De asemenea, pentru o utilizare cât mai confortabilă este recomandat ca trusele să ofere şi o bună aderenţă în mână. Cutia în care se află aceste scule poate să fie făcută din plastic, sau poate să fie din aluminiu şi din lemn.

Trusele din lemn sunt potrivite pentru dulgheri pentru că protejează eficient dălţile de contactul cu elementele metalice care le-ar putea deteriora. Plasticul este o idee bună pentru trusele hobby, în timp ce trusele făcute din oţel sunt foarte durabile. Unele dintre cele mai robuste truse sunt cele pentru camioane, care trebuie să reziste la vibraţii puternice şi la impact.

Ţinând cont de toate aceste elemente esenţiale în alegerea unei truse vei putea cumpăra cea mai bună trusă de scule, cu un raport optim între preţ şi calitate, luând astfel o decizie foarte bine documentată.

loading...
loading...