5 aspecte de luat în considerare când vrei să cumperi un compresor de aer

Un compresor cu aer este, întotdeauna, util în gospodărie, mai ales dacă stai la casă. Totuși, pentru a beneficia la maxim de abilitățile acestuia, ar trebui să-l alegi corect, în funcție de nevoile tale. Există câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a cumpăra un compresor de aer, despre care vei afla din rândurile următoare. 

Alegerea unui compresor care să acopere nevoile tale trebuie să vizeze, în primă fază, destinația sa. Ce vei face cu acest compresor aer? Care sunt circumstanțele în care îl vei folosi? Care sunt nevoile de consum? Toate aceste întrebări trebuie examinate separat. Așa că, iată la ce trebuie să dai dovadă de atenție:

Tipul motorului

Compresoarele de aer sunt, după tipul motorului, de două tipuri. Pe de o parte, cele cu motor electric, iar pe de alta, cele care au drept combustibil, benzina. 

Dacă ar fi să vedem care dintre cele două tipuri de compresoare sunt mai bune, atunci am putea spune că motoarele electrice sunt mai bune și mai ușor de întreținut. Afirmația se bazează pe faptul că, spre deosebire de motoarele pe bază de benzină, care trebuie alimentate în permanență, cele electrice au nevoie doar de curent electric pentru funcționare. Acest lucru este avantajos, atât prin prisma prețului, deoarece eviți cheltuielile cu benzina, dar și în privința cheltuielilor de alimentare sau a altora, inopinate. 

Tipul utilizării

Modul în care folosești compresorul este și el foarte important, fiindcă există diferite tipuri de compresoare de aer, destinate unui număr mare de utilizări. Pistolul de vopsit sau, mașina de torcretat folosesc compresoare care au rolul de a împinge aerul, și, prin crearea presiunii, determină funcționarea produsului. Există compresoare de aer care pot fi folosite și pentru uz casnic și pentru uz industrial, la baza funcționării lor stând principii mecanice bine definite.

Numărul de consumatori

Dacă ai decis că trebuie să îți cumperi un compresor, ia în calcul și numărul de consumatori pe care îi va deservi acesta. Noțiunile care intervin în această discuție sunt presiunea și debitul, deoarece, în caz de mai mulți consumatori, necesarul pe care trebuie să îl ofere compresorul înseamnă, de fapt, cumulul debitelor necesare pentru fiecare utilizator. 

În general, în calculul pentru determinarea puterii unui produs ce ar trebui să acopere mai mulți consumatori, trebuie să adaugi o marjă de eroare de circa 20%, care să fie acoperitoare în cazul în care, cumva, pe parcurs apar modificări. 

Prețul

Unul dintre cele mai importante aspecte ce țin de alegerea unui compresor de aer este prețul. Acesta variază în funcție de caracteristicile produsului, de numărul de utilizatori ce se pot conecta și de ce anume „știe să facă”. Pe piață vei găsi compresoare de bună calitate, la prețuri rezonabile, așa că evită să te iei exclusiv după cost, pentru că prea ieftin nu înseamnă, automat, și calitativ. 

Accesoriile

Accesoriile folosite la un astfel de aparat sunt foarte importante, deoarece ele sunt utile în funcție de fiecare proiect în parte. Furtunele, prelungitoarele, manometrele sau duzele sunt importante. Verifică, așadar, compatibilitatea modelului de compresor de aer dorit cu accesoriile pe care le vei folosi pentru realizarea proiectelor tale, și fă o alegere corectă pentru munca ta.

loading...
loading...