4 sfaturi pentru a menține căldura în apartament

Pentru că trăim într-o regiune geografică cu patru anotimpuri și cu diferite tipuri de relief, căldura din locuință este esențială pentru bunăstarea noastră. În aparență am putea spune că avem nevoie de căldură strict iarna, doar că timpul ne-a dovedit contrariul. Zăpezile din luna martie nu pot fi uitate prea ușor. Fix când ne pregăteam să punem deoparte pilota groasă și hainele de iarnă, vremea ne-a făcut o surpriză neașteptată și temperaturile sub 0 grade Celsius ne-au făcut să ne răzgândim. 

Pe lângă oscilațiile de temperatură, cei care locuiesc în zona de munte se bucură mai devreme de iarnă și nu scapă la fel de repede de zăpadă ca cei care stau într-o zonă de câmpie. Cu câteva luni bune de temperaturi scăzute pe an este în interesul nostru să să menținem căldura în apartament și să avem facturile în costuri optime. 

Ce putem face? Iată mai jos 4 sfaturi care ne pot ajuta să păstrăm căldura în apartament: 

1.Să optăm pentru un sistem de căldură modern

Sistemul de încălzire joacă un rol decisiv în administrarea căldurii dintr-o locuință. Cea mai aleasă modalitate de încălzire în apartamente este centrala murală pe gaz, fiind ușor de integrat în spațiile mici și care își face bine treaba. 

Dacă tot am adus vorba de eficiență, trebuie să știm că există diferențe între aceste centrale. O centrală convențională are o eficiență cu aproape 15% mai mică față de o centrală în condensare, cea din urmă fiind o variantă mai performantă a unei centrale obișnuite. Datorită tehnologiei de ultimă generație, centrala Ariston Genus One în condensare ne ajută să economisim cu până la 35% consumul de gaz. 

2.Să folosim căldura doar când avem nevoie

Încălzirea apartamentului pe toată durata zilei atunci când noi venim doar seara acasă nu ajută pe nimeni și va afecta bugetul familiei. Cu o centrală în condensare cu termostat și care poate fi controlată de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile nu vom mai fi nevoiți să lăsăm căldura pornită de dimineața până seara. Putem porni, opri sau regla temperatura atunci când suntem la muncă sau din alt oraș, în funcție de momentul în care avem nevoie de ea și la ce intensitate o dorim. 

Două grade în minus în apartament ne oferă un cost cu până la 10% mai mic pe factura de gaze. Pentru acest lucru putem folosi programele de temperatură deja existente sau putem face unele personalizate pe nevoile noastre care să nu consume foarte mult combustibil. 

3.Să izolăm foarte bine apartamentul

Chiar dacă nu facem exces de căldură, dacă aceasta iese rapid din casă centrala va consuma mai mult ca să mențină temperatura pe care am setat-o. De cele mai multe ori căldura se poate pierde rapid prin pereți, pe la uși și pe la ferestre. Izolarea acestora ne va ajuta să avem o locuință călduroasă pentru mai mult timp. 

4.Să nu acoperim caloriferele

Oricât de mult ne plac perdelele și draperiile lungi nu este deloc indicat ca acestea să acopere caloriferele. În aceeași categorie intră și mobilierul care nu trebuie sa le blocheze. De ce? Pentru că aerul cald nu va putea circula, iar camera se va încălzi mult mai greu. 

Dacă vom pune în aplicare aceste sfaturi ne va fi extrem de ușor să menținem un apartament mai călduros și în același timp să economisim bani.

loading...
loading...