4 recomandări de care sa ții cont înainte de a comanda un dozator de apă

Rețeaua publică de distribuție nu mai constituie de mult o sursă sigură de consum pentru apa potabilă, din cauza conductelor vechi și găurite care ar fi trebuit de mult să fie schimbate. Din păcate, nu se fac suficiente investiții în acest sens, iar apa ajunge să fie contaminată cu impurități și diferite substanțe, de la stația de epurare până la utilizatorul final.

O alternativă mult mai sănătoasă  pentru apa de consum o reprezintă dozatoarele de apă – dispozitive care pot fi folosite acasă dar și în clădirile de birouri sau în sediile firmelor cu mulți angajați. Dacă și tu vrei să folosești un astfel de dozator, mai jos îți prezentăm lucrurile de care trebuie să ții cont înainte de a-l comanda.

Fă un calcul estimativ al consumului zilnic

Fie că vrei să comanzi un dozator pentru uz casnic, fie unul pentru birou, este important ca acesta să aibă o capacitate suficient de mare pentru a satisface necesarul zilnic de consum. În cazul dozatorului pentru acasă, trebuie să ții cont de numărul membrilor de familie, dar și de faptul că vei folosi apa și pentru gătit, nu doar pentru băut. De asemenea, ia în calcul și timpul pe care fiecare dintre membrii familiei îl petrece acasă, pentru că în cele mai multe cazuri, dozatorul nu va fi folosit pe tot parcursul zilei.

Un dozator pentru birou trebuie să fie unul de mare capacitate, pentru că va avea un număr mare de utilizatori, iar aceștia vor folosi apa și pentru cafea sau ceai.

Abonamentele La Fântâna de dozatoare de apă pentru birouri te pot ajuta să găsești aparatul care se potrivește perfect nevoilor firmei tale.

Alege un dozator cu sistem de filtrare

Chiar și apa îmbuteliată poate conține mici impurități, nemaivorbind de particulele de plastic ce o pot contamina dacă este ținută pentru mai mult timp în recipiente. Aceste impurități nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar asta nu înseamnă că nu există și că nu vor ajunge în organismul nostru odată cu apa consumată. Pentru a obține o apă pură și mult mai sigură pentru consum, este recomandat să folosești un dozator dotat cu sistem de filtrare. Un filtru performant poate reține chiar și particule cu diametrul de un micron, având totodată și capacitatea de a elimina substanțele nocive ce pot ajunge accidental în apă.

Dacă alegi un dozator cu sistem de filtrare, trebuie să ții cont și de faptul că va fi nevoie să înlocuiești periodic filtrele, pentru că acestea se uzează pe măsură ce acumulează impuritățile din apă. Uneori, acestea se pot înfunda, și în acest caz având nevoie să fie înlocuite.

Ține cont de funcțiile dozatorului

Funcția de bază a unui dozator este aceea de a furniza apă pentru consum, însă producătorii au adus o serie de îmbunătățiri acestor dispozitive, pentru a satisface cât mai bine nevoile clienților. Un dozator mai performant este dotat cu funcție de răcire a apei, însă poate furniza și apă caldă instant. Astfel, apa rece te ajută să te hidratezi mai bine în zilele caniculare, iar atunci când vrei să-ți prepari o cafea, un ceai sau o supă instant, nu mai e nevoie să pui apă la încălzit.

Asigură-te că ai suficient spațiu pentru instalarea aparatului

Un dozator de apă nu are dimensiuni impresionante și îi poți găsi cu ușurință un loc în bucătărie sau la birou. Cu toate acestea, stabilește dinainte locul în care vrei să-l amplasezi, măsoară dimensiunile, iar atunci când comanzi aparatul asigură-te că acesta se încadrează în spațiul respectiv.

Acestea sunt regulile de bază pe care trebuie să le ai în vedere dacă te-ai decis să-ți comanzi un dozator și nu ne mai rămâne decât să îți urăm succes în acest demers.

 

 

 

loading...
loading...