4 pași pentru definirea stilului vestimentar care ți se potrivește

Hainele trebuie să ne completeze personalitatea și să ne pună în evidență acele trăsături care ne fac diferiți, unici. De aceea, e foarte important să îți definești propriul stil vestimentar, 

care să te reprezinte. Misiunea nu este, însă, întotdeauna simplă, mai ales dacă în garderoba ta se regăsesc piese vestimentare din scenarii complet opuse. Totuși, poți să îți descoperi propriul stil dacă ții cont de câteva sfaturi, cum ar fi:

Acceptă-ți forma corpului 

Primul pas pentru  definirea stilului care ți se potrivește este să îți accepți forma corpului și să afli ce anume o avantajează. Chiar dacă silueta clepsidră este considerată un standard, suntem cu toții diferiți, așadar putem afirma că frumusețea capătă forme diverse. Așadar, ceea ce poți face este să te informezi din revistele de modă și să descoperi acele piese vestimentare care îți pun în valoare corpul așa cum este el. La fel de bine poți experimenta pe propria piele diverse outfituri și poți analiza măsura în care acestea ți se potrivesc sau nu. Ținutele vedetelor care au aceeași conformație ca și tine sunt o altă sursă bună de inspirație pentru definirea propriului stil. 

Alege-ți semnătura stilistică 

Știi care este unul dintre secretele din spatele celebrităților care au devenit nume sonore în lumea modei și care sunt apreciate pentru stilul lor vestimentar? Faptul că și-au ales o semnătură stilistică prin care se disting din mulțime. Poate fi vorba despre o piesă vestimentară preferată, despre un accesoriu, sau, de ce nu, despre o pereche de pantofi sport ieftini de damă. De exemplu, Anna Wintour folosește drept semnătură stilistică ochelarii de soare, în timp ce Caroline Issa este recunoscută pentru aparițiile sale în care poartă doar ruj roșu. 

Scapă de piesele vestimentare care nu îți mai plac

Un alt truc de pus în practică pentru a-ți defini propriul stil vestimentar este să scapi de hainele și accesoriile care nu îți mai plac. În acest mod, îți va fi mult mai ușor să îți dai seama care sunt preferințele tale în materie de styling. În plus, de foarte mare ajutor în definirea preferințelor legate de îmbrăcăminte va fi să nu ții cont de trenduri sau, mai bine zis, să le adaptezi. Nu întotdeauna ceea ce se poartă ți se și potrivește, de aceea fii foarte selectivă atunci când îți faci curat în garderobă. 

Evită să cazi plasă monotoniei 

Atunci când ești în căutarea propriului stil, este normal să păstrezi aceeași linie în alegerea pieselor tale vestimentare. Însă, trebuie să fii foarte atentă și să nu cazi plasă monotoniei. Să îți definești stilul nu înseamnă să îți creezi o ținută anostă sau o uniformă, ci doar să găsești formula norocoasă pentru tine. Așadar, pune-ți creativitatea la încercare chiar și după ce ai decis care este stilul vestimentar care te complimentează!

Chiar dacă ai ajuns, poate, la o vârstă mai înaintată și încă nu ți-ai descoperit stilul vestimentar, nu trebuie să te descurajezi. Stilul se învață și se educă!

 

loading...
loading...