4 motive să te muți în Cluj

Clujul este astăzi unul dintre cele mai atrăgătoare centre universitare din țară: anual, peste 80.000 de studenți aleg să-și continue studiile în inima Transilvaniei. Nu este deloc surprinzător, pentru că acest oraș are o mulțime de lucruri de oferit celor care îi trec granițele. De aceea, tot mai mulți tineri aleg chiar să se mute definitiv în Cluj. Îți surâde și ție această idee? Îți prezentăm 4 motive pentru care merită să locuiești aici.

1. Poți găsi locuri de muncă tentante

Atunci când te gândești să o iei de la zero într-un oraș nou, cu siguranță îți faci griji în privința opțiunilor pentru un loc de muncă. Ei bine, dacă ne referim la Cluj, nu ai de ce să-ți faci probleme: în prezent, Clujul se află în topul zonelor cu cea mai scăzută rată a șomajului din țara noastră. Prin urmare, nu trebuie neapărat să locuiești în Capitală ca să-ți găsești un loc de muncă bine plătit. Clujul și alte mari orașe din țară îți oferă la rândul lor numeroase opțiuni avantajoase.

2. Este un pol economic important 

Statutul de angajat nu te mai tentează? Află că acest oraș este locul ideal unde să pui pe picioare propriul tău business. Mai ales pentru cei care își doresc o afacere în industria de înaltă tehnologie, Clujul este un adevărat magnet, menținându-și de aproximativ 6 ani poziția de lider în domeniul dezvoltărilor de software. În plus, aici au loc în fiecare an importante festivaluri de muzică – iată un avantaj, în cazul în care vrei să-ți deschizi o pensiune, un restaurant sau să înființezi o firmă de organizare evenimente.

3. Piața imobiliară este foarte dezvoltată 

Dacă ai de gând să te muți în Cluj, vei găsi fără îndoială o locuință potrivită pentru bugetul și nevoile tale. Piața imobiliară este extrem de dezvoltată în acest moment în Cluj, chiar dacă, spun specialiștii, se înregistrează un val de scumpiri pentru apartamentele scoase la vânzare. Totuși, nu trebuie să faci o astfel de investiție dacă nu îți dorești: poți să stai cu chirie, la un preț avantajos. Spre exemplu, pentru un apartament cu 2 camere de închiriat în Cluj Napoca, utilat cu tot ce ai nevoie, vei plăti aproximativ 250 de euro. 

4. O bilă albă la calitatea vieții 

Orașul din inima Transilvaniei prezintă un avantaj major și din punct de vedere al calității vieții. Potrivit unui studiu realizat de NUMBEO, Clujul are cel mai ridicat indice al calității vieții, raportat la restul zonelor din România. Orașul câștigă o bilă albă la capitolul siguranța cetățeanului, dar și pentru serviciile medicale și cele de transport public.

Pe lângă toate aceste argumente, să nu uităm faptul că orașul din inima Transilvaniei este un loc minunat în care să trăiești dacă ești un iubitor al artei și al culturii. Clujul te va delecta cu arhitectura deosebită a clădirilor, dar și cu vegetația luxuriantă a Grădinii Botanice, ori cu băuturile și preparatele savuroase din restaurante.

loading...
loading...