4 gadgeturi pentru casa care îți fac viața mai ușoară

Tehnologia a devenit în ultimii ani parte din viața fiecăruia, iar pe lângă informații la un click distanță și rețele sociale a venit cu inovații menite să ușureze activitățile casnice, de exemplu. Altfel spus, poți face mai multe lucruri și mult mai ușor, fără să-ți epuizeze întreaga energie. Gadgeturile au devenit tot mai populare odată ce tehnologia a avansat, iar în jur au apărut tot mai multe instrumente care asigură mai mult confort și care au diverse funcții ce înlocuiesc munca manuală. De la mașini de spălat vase, la aspiratoarele robot, toate aceste dispozitive vin în ajutorul oricărei persoane atunci când este vorba de treburile casnice. 

Dacă pe vremuri mătura sau un simplu aspirator erau instrumentele de bază în materie de curățarea casei, iar televizoarele nu aveau nici măcar toate telecomandă, în zilele noastre tehnologia avansată oferă posibilitatea de a utiliza o mulțime de gadgeturi inteligente care chiar au rolul de a face viața mai simplă. Cum ar fi să găsești răcoare în casă, atunci când ajungi, deși afară sunt 30 de grade? Sau să programezi aspiratorul să curețe singur podeaua?

Vei găsi mai jos câteva astfel de gadgeturi care îți fac viața mai ușoară și în care merită să investești, în funcție de bugetul de care dispui, dar și de prioritățile tale:

Aspiratorul robot

Cel dintâi pe lista gadgeturilor care chiar îți fac viața mai ușoară se regăsește aspiratorul robot. Vorbim de o metodă de a face curățenie într-un timp foarte scurt, fără să fie nevoie să depui prea mare efort. Mai mult decât atât, poți eficientiza timpul și poți face și alte lucruri în timpul în care acest dispozitiv pur și simplu curăță podeaua. Gadgetul funcționează cu ajutorul bateriilor și dispune de niște senzori care detectează obstacolele pe care le întâlnește în cale, cum ar fi obiecte de mobilier sau pereți. Datorită tehnologiei de care dispune, va avea capacitatea de a curăța eficient podeaua, pardoseala sau chiar covorul. Tot ce trebuie să faci este să-l programezi și să nu lași pe jos obiecte mici. În funcție de buget, dar și de nevoi, poți opta pentru aspiratorul robot și cu funcție de spălare a podelelor.

Uscătorul de rufe

Un alt obiect menit să-ți facă viața mai ușoară este uscătorul de rufe. În general familiile cu copii apelează la astfel de “ajutor”. În mod sigur ți s-a întâmplat cel puțin o dată să ai nevoie de hainele spălate, dar care nu s-au uscat la timp. Sau să nu ai loc să le întinzi pe toate pe suportul de rufe. Acest dispozitiv pur și simplu le usucă, iar tot ce trebuie să faci este să le scoți din mașina de spălat și să le muți în uscător. Există și mașini de spălat care au unul încorporat. 

O priză inteligentă

Cu ce te ajută o priză inteligentă? Să nu te împiedici de fire inestetice prin casă, să-ți aliniezi casa tehnologiei actuale și să optimizezi consumul de energie. În plus, marele avantaj este acela că o vei folosi prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul tău mobil, chiar și de la distanță. Tot ce ai nevoie este o conexiune la internet. O vei conecta și deconecta ori de câte ori vrei, astfel încât dispozitivele pe care le utilizezi cu ajutorul ei să fie în maximă siguranță, la fel și casa ta.

Sistem de pornire/oprire aer condiționat

Ce poate fi mai confortabil decât o casă răcoroasă atunci când revii vara de la cumpărături, de exemplu? Un sistem inteligent de pornire a instalației de climatizare din casa ta te va ajuta să obții acest confort. De asemenea, cu un astfel de dispozitiv vei putea porni și căldura și regla temperatura pe timp de iarnă. Utilizarea lui se va face tot prin intermediul smartphone-ului, cu ajutorul unei aplicații.

Tehnologia ultimilor ani a luat un avânt considerabil, astfel că tot mai multe dispozitive electronice vin în ajutorul nostru, pentru a eficientiza atât timpul, cât și energia. De la gadgeturi care să ne ajute cu curățenia, până la sisteme de monitorizare de la depărtare, toate acestea adus un plus de confort și ne fac viața mai ușoară. 

 

loading...
loading...