4 destinații populare de vacanță

Sezonul vacanțelor se desfășoară, în mod tradițional, pe parcursul verii. Turiștii preferă să evadeze din cotidian în destinațiile preferate atunci când ploaia nu reprezintă o amenințare, iar frigul nu poate fi o problemă. Totuși, există tot mai mulți oameni pasionați să viziteze anumite zone și vara, dar și iarna, pentru că destinațiile cele mai atractive au farmec pe tot parcursul anului, iar deseori ofertele agențiilor de turism sunt mult mai avantajoase în timpul sezonului rece. Iată care sunt 4 destinații foarte populare de vacanță, pe care le poți vizita pe întreg parcursul anului. 

Thailanda

Thailanda are o climă foarte prietenoasă și este o țară care pune la dispoziția turiștilor posibilitatea de a sta la plajă și de a se relaxa chiar și atunci când în țara noastră este rece. De pildă, îți poți petrece sărbătorile de iarnă în Thailanda, sau poți merge vara pentru a te relaxa pe plajele superbe. Nu este de mirare că Thailanda rămâne o destinație de vis, având în vedere că oferă, pe lângă plaje superbe și ape minunat colorate, și orașe care îți poți permite să intri în contact cu foarte complexa cultură locală, dar și să te bucuri de răsfățul unui masaj thailandez sau de ce are de oferit bucătăria locală. 

Italia

Una dintre cele mai populare țări de pe bătrânul continent european este Italia. Inimă a fostului Imperiu Roman, Italia păstrează moștenirea unei civilizații extrem de bine dezvoltate, cu o cultură și tradiție care încă atrag oameni de pe întreg mapamondul. NImic nu se compară cu bucătăria italienească, mai ales în combinație cu farmecul peisajelor din Cizmă, dar și cu atitudinea atât de specifică a localnicilor. Italienii sunt un popor extrem de carismatic și de fermecător prin modul relaxat de abordare a vieții. Totuși, tipurile de oameni pe care îi vei întâlni, obiceiurile și felurile de mâncare specifice pe care le vei putea savura diferă foarte mult de la regiune la regiune. 

Poți vizita sudul Italiei, pentru o experiență inedită, în care să descoperi accente deosebite și preparate absolut delicioase. Pizza napoletană, de pildă, nu are cum să te dezamăgească. Dacă îți place Italia, nu poți rata nici Roma, Cetatea Eternă și capitala țării. Orașul, fostă capitală și a Imperiului Roman, este un adevărat simbol istoric pentru Europa și propune turiștilor monumente precum Colloseumul, Columna lui Traian sau Castelul Sant Angelo. Dacă ajungi în Roma, asigură-te că vizitezi și Vaticanul, cel mai important centru creștin din lume. 

Franța

Atât de romantică și boemă, Franța atrage turiștii de pretutindeni atât datorită capitalei, Paris, cât și a orașelor precum Marseille sau Lyon. Marseille reprezintă un adevărat pol cosmopolit al continentului, întrucât este cel mai apropiat oraș francez de continentul african. În Marseille vei întâlni o deosebită diversitate culturală și te vei putea bucura și de plaje foarte curate și bine amenajate. Dacă nu ești fanul acestui tip de oraș, atunci sigur te va atrage Parisul. Superba capitala a Franței găzduiește obiective culturale care nu pot fi ratate de niciun turist pasionat de cultură. Muzeul Luvru, Mormântul lui Napoleon, Opera din Paris, dar și Arcul de Triumf sunt monumente esențiale pentru cultura europeană. 

Turcia

O altă țară preferată a turiștilor europeni este Turcia. Aflată la granița dintre Europa și Asia, Turcia polarizează una dintre cele mai influente și populare culturi din lume. Turiștii aleg să meargă atât pe stațiunile litorale, precum Bodrum sau Antalya, unde resorturile care funcționează în regim all-inclusive oferă servicii excelente la prețuri accesibile, cât și în Istanbul, o bijuterie culturală a planetei. Istanbulul, fosta capitală a Imperiului Otoman, te va atrage cu monumente și edificii religioase impresionante, dar și cu un spirit viu și cu localnici foarte amabili. 

Așadar, printre cele mai populare destinații de vacanță ale momentului se numără Thailanda, Italia, Franța și Turcia. Poți alege să le vizitezi oricând și să te bucuri de frumusețile locale.

loading...
loading...