4 chiuvete potrivite pentru o baie amenajată în stil modern

Chiuveta este elementul care atrage primele priviri atunci când intri în baie. Pentru o casă amenajată în stil modern, camera de baie trebuie să fie o continuare firească a celorlalte încăperi. Calitatea materialelor, forma şi culorile sunt doar câteva dintre aspectele de care trebuie să ţii cont atunci când construieşti sau renovezi baia casei. Iată câteva idei care să-ţi servească drept sursă de inspiraţie pentru spaţiul tău de relaxare amenajat în stil contemporan.

Deasupra blatului

Stilul modern este cel care a transferat ideea de blat de bucătărie şi a integrat-o în designul băilor. Blatul în sine poate fi protagonistul camerei, dacă este ales din materiale de calitate şi în nuanţe potrivite. Un blat generos poate adăposti chiar şi două chiuvete, pentru camerele mari de baie unde în dimineţile grăbite machiajul şi bărbieritul pot fi executate simultan. Sub chiuvetă, de la un capăt la celălalt, poţi instala o mulţime de organizatoare şi spaţii de depozitare menite să elibereze marginea chiuvetei de orice obiect de curăţare sau înfrumuseţare. Aspectul îngrijit are un efect estetic garantat. Într-o astfel de amenajare, chiuveta instalată deasupra blatului, cu marea parte a corpului ascunsă, marginea superioară aflată la vedere tronează asupra întregului peisaj. Pentru a alege produsul care ţi se potriveşte, ai la dispoziţie o mulţime de modele de lavoare de la piatraonline.ro.

Integrată în blat

Atunci când întreaga chiuvetă se află sub nivelul blatului, baia este mult mai uşor de întreţinut şi curăţat. Modelul se potriveşte foarte bine pentru blaturile masive din piatră şi nu trebuie să te intereseze aspectul exterior al chiuvetei, care va fi în totalitate mascat, ci calitatea cuvei. Liniile sunt perfecte de la un capăt la celălalt, fără proeminenţe, potrivit pentru un stil modern minimalist.

Piedestal

Lavoarele moderne cu piedestal au evoluat mult faţă de clasicele modele de chiuvete cu picior. Acolo unde structura camerei impune o scurgere prin pardoseală şi nu doreşti să efectuezi lucrări suplimentare de construcţii pentru a o devia, soluţia mascării acestora este instalarea unei chiuvete cu piedestal. Forma acestuia poate diferi de la tradiţionalul picior îngust ce coboară din centrul chiuvetei până în pardoseală până la elemente din piatră ce îmbracă întreaga suprafaţă de sus până jos sau chiar stâlpi sculptaţi inspiraţi din arhitectura casei. Stilul se potriveşte pentru locuinţele moderne amenajate clasic, cu elemente de epocă sau tradiţionale.

Lavoar

Dacă vrei ca chiuveta să fie cu adevărat elementul de referinţă al camerei, atunci lavoarul este modelul perfect. Spre deosebire de produsele îmbrăcate integral sau în mare parte de blat sau mobilier, lavoarul este aproape integral la vedere, cu o minimă priză de susţinere în dreptul scurgerii. Efectul dorit se obţine însă în urma unei alegeri corecte, deoarece nu-ţi doreşti ca protagonistul camerei să fie un castron! Designul implică mai multă atenţie când vine vorba de măsurătorile pentru mobilier, care coboară la un nivel inferior pentru a face loc lavoarului. Spaţiul de sub chiuvetă este astfel mai restrâns, însă rezultatul final merită această renunţare. Lavoarul trebuie curăţat periodic atât în interior, cât şi la exterior, de jur împrejur. Din fericire, produsele de calitate din piatră, ceramică sau sticlă sunt rezistente şi se integrează uşor în orice arhitectură modernă.

Când vine vorba de amenajarea băii, ţine cont de faptul că în această cameră îţi vei începe şi încheia zilele de muncă sau relaxare. Atmosfera pe care ţi-o oferă acest spaţiu îţi poate influenţa starea de spirit de peste zi sau în timpul odihnei de noapte. Acordă o atenţie deosebită calităţii materialelor şi finisajelor şi integrează-le armonios cu restul casei tale moderne. Pentru a evita neplăcerile unor eventuale avarii, asigură-te că montajul revine în sarcina unor specialişti.

 

loading...
loading...