3 motive să renunți la parchet și să folosești linoleum

Linoleumul este o variantă de pardoseală ce a revenit în forță în ultimii ani, fiind din ce în ce mai popular și căutat atunci când vine vorba despre schimbarea sau montarea unei pardoseli. Materialul are o serie de avantaje reale extrem de greu de egalat sau întrecut de principalii săi competitori – parchetul și gresia. În prezent, se pune accent pe grija pentru mediu, iar acest lucru a devenit un criteriu de selecție, mai ales când vine vorba despre alegerea materialelor pentru amenajarea locuinței. 

Acest tip de material a reprezentat o alternativă ecologică încă din anii 1870, când a început să fie utilizat la acoperirea podelelor caselor. În prezent, există linoleum ieftin și covor PVC pentru orice buget, iar dacă te-ai hotărât să renunți la parchet (sau gresie), varianta cea mai bună poate fi acest material uimitor. Linoleumul presupune nu doar o montare ușoară, ci și o durată de viață mult mai mare. În plus, nu se zgârie prea ușor și se întreține extrem de simplu.

Descoperă în continuare trei dintre principalele motive pentru care ai putea să renunți îndeosebi la parchet și să folosești linoleum pentru podeaua casei tale.

1. Rezistența la umiditate, indiferent de camera în care îl montezi

Linoleumul este unul dintre puținele materiale pentru pardoseală pe care îl poți monta fără probleme în orice încăpere, fie că este vorba despre dormitor, living, baie sau bucătărie. De ce? Pentru că are o rezistență extrem de mare la umiditate datorită faptului că montarea acestuia nu presupune îmbinări (materialul se găsește sub formă de foi mari), așadar apa nu are pe unde să se infiltreze.  Este ideal pentru baie și bucătărie, două dintre cele mai expuse încăperi la umezeală și aburi.

 

Din punct de vedere financiar, linoleumul este mult mai avantajos decât alte materiale și poți economisi destul de mult datorită faptului că se poate monta în orice încăpere. Nu același lucru se poate spune despre parchet – acesta ar fi potrivit doar pentru living și camere, iar dacă se montează în baie sau bucătărie, este posibil ca în scurt timp să înceapă să se umfle pe dedesubt din cauza apei care se infiltrează extrem de ușor.

2. Linoleumul se găsește în mult mai multe culori și modele

Spre deosebire de parchet, care vine în modele și culori standard, limitate, linoleumul îți oferă libertate completă din punct de vedere cromatic. Acest lucru reprezintă una dintre principalele caracteristici specifice acestui material și, indiferent de stilul locuinței tale, cu siguranță vei găsi cel puțin un model și o culoare de linoleum care să se integreze perfect în decor.

Tot la acest capitol, un alt mare avantaj al linoleumului este faptul că își menține culoarea și modelul pe toată grosimea – acestea nu vor fi afectate de posibile zgârieturi sau bucățele de material ce se pot desprinde în timp. Se consideră că pardoseala din linoleum este o variantă superioară față de clasicul parchet, deoarece rezistența și durata sa de viață  sunt avantaje solide de top.

3. Linoleumul este garantat un produs de calitate 

Linoleumul vine la pachet cu o garanție ce nu poate fi întrecută de niciun alt material – specialiștii în domeniu sunt de părere că acesta, întreținut în mod corect, poate avea o durată de viață de minimum 20 – 25 de ani inclusiv în cazul încăperilor intens circulate ca de exemplu holul, bucătăria, biroul personal, etc. Are capacitatea de a-și păstra aspectul în timp, iar întreținerea acestuia nu presupune condiții speciale.

În concluzie, dacă optezi pentru linoleum în detrimentul parchetului (sau gresiei), te vei bucura de numeroase beneficii, rezistență, o durată de viață incredibil de mare și, nu în ultimul rând, de o investiție financiară destul de mică ce se va amortiza rapid.

loading...
loading...