3 dispozitive de copiat care te vor uimi

Este aproape imposibil sa gasesti un student sau un elev care sa nu fi copiat vreodata. Tendinta de a trisa la examene este in natura umana iar acest lucru a dat nastere unor modalitati extrem de interesante prin care examinatii sa obtina informatii utile fara a fi prinsi.

Fituicile ascunse in sani, in pantofi, pe maneci sau sub eticheta de la sticla, servite, fituici lipite de banca sau casti in care sopteste un prieten bun, toate sunt metode incercate, cu succes sau cu mai putin succes.

Daca nu ai luat de multa vreme contact cu scoala si iti inchipui ca elevii si studentii de astazi copiaza in acelasi mod in care o faceau in urma cu 10-15 ani, te inseli amarnic.

Iata 3 dispozitive de copiat ale prezentului, pe care le poti cumpara din magazinele de profil ( da, exista magazine destinate copiatului ) si care sunt foarte eficiente, pana in momentul in care dai peste un profesor in pas cu tehnologia din domeniu.

1. Cutiuta GSM. Este un dispozitiv mic, fara fire, care iti permite sa copiezi cu casca chiar daca telefonul mobil nu este permis in sala de examen. Pentru a folosi o astfel de cutiuta ai nevoie de un prieten care sa iti sopteasca si de o cartela SIM. Atunci cand este apelata, cartela raspunde automat iar informatia poate sa curga. Cutiuta magica poate sa vina sub mai multe forme, foarte populara fiind forma de card de credit, care se poate pune in portofel.

2. Calculatorul de copiat. In foarte multe examene este voie cu calculatoare, mai ales la facultatile tehnice. Pentru cei care doresc mai mult de la un calculator, pe piata se gasesc calculatoare de buzunar care pot sa citeasca documente text, pot afisa imagini si chiar pot derula automat textul, in asa fel incat sa nu dai de banuit in momentul in care umbli prea mult la dispozitiv. Partea cu adevarat interesanta la acest calculator este faptul ca poate sa fie comutat rapid catre functia de calculator de buzunar si blocat pe aceasta functie, in momentul in care supraveghetorul se hotaraste sa il verifice.

3. Pixul cu cerneala invizibila si lampa UV. Desi pixul cu lampa UV si cerneala invizibila este prezent de ceva vreme si a fost folosit cu succes si de studentii din trecut, acesta merita trecut pe lista din cateva motive cat se poate de convingatoare: este ieftin, este eficient si pana la urma este vorba despre un pix pe care il poti folosi la examen in cazul in care ceva merge rau. Functionarea lui este simpla, insa trebuie sa depui ceva munca pentru a te bucura de el, in conditiile in care trebuie sa iti scrii cursurile cu cerneala invizibila. Partea buna este ca odata ce le-ai scris, sunt sanse destul de mari sa retii ceva, asadar, tot raul spre bine.

de copiat cover

De asemenea, exista ceasuri, mini proiectoare si o multime de alte solutii care ii ajuta pe elevi si studenti sa pacaleasca sistemul. Intotdeauna se vor gasi solutii si intotdeauna va fi o cursa de-a soarecele si pisica intre profesori si elevi, iar dispozitivele de copiat nu fac altceva decat sa faca acesta cursa ceva mai interesanta.

loading...
loading...