14 reguli simple ca să ții aproape buna dispoziție

Buna dispoziție este cel mai bun aliat al nostru pentru problemele de zi cu zi. Ușor de spus, însă, uneori, greu de realizat, mai ales atunci când se pare că toate merg prost și nimic nu iese așa cum sperai! Trebuie să știi, însă, că și buna dispoziție, ca orice motor, trebuie „alimentată”, constant, cu energie. Cum faci sa îți asiguri buna dispoziție și să îți menții un tonus bun pentru cât mai mult timp? Iată câteva recomandări.

Zâmbește. Da, e simplu, dar și dovedit științific. Iar ca să te convingi, încearcă un truc simplu: ține pentru câteva minute un creion între dinți, astfel încât să se formeze un zâmbet, și vezi cum ți se schimbă starea de spirit. 

Fii prezent! Bucură-te pentru fiecare lucru pe care îl faci, pentru fiecare moment pe care îl trăiești, sau, pur și simplu, pentru faptul că exiști.

Bucură-te de lucrurile mici. Dacă ai nevoie să te binedispui, nu te gândi că singura soluție este o vacanță în Caraibe! Poți să faci, zi de zi, mici activități care să-ți aducă zâmbetul pe buze: joacă-te cu un copil, desenează, mângâie o pisică, dansează prin casă etc

Ascultă muzică. Compozitorul Jonathan Berger a explicat în publicația Nautilus felul în care muzica ne face să uităm de ”timpul real” și să rămânem ancorați într-un fel de univers paralel, unde pierdem noțiunea timpului și ne simțim bine cu noi înșine. Cu siguranță ritmurile tale preferate pot face asta și pentru tine.

Fii deschis față de cei din jur. E curios, dar persoanele deschise, comunicative, care pot relaționa ușor sunt și cele mai dispuse să asculte. Fă-ți un obicei din a asculta mai atent pe cel din fața ta și vei vedea cât de multe asemănări vei găsi. Lucrul acesta cu siguranță îți va pune zâmbetul pe buze.

Practică sport, în mod regulat. Exercițiul fizic are impact nu doar asupra fizicului, ci și asupra stării psihice. De aceea, e important să faci sport minim 20 minute în fiecare zi, chiar dacă sunt câteva exerciții simple de stretching sau aerobic la tine acasă. Efectele asupra tonusului se păstrează pentru cel puțin o jumătate de zi. 

Păstrează-ți lucrurile în ordine. Studiile au arătat că un mediu de lucru ordonat favorizează și o gândire mai limpede, mai clară. Iar asta nu poate decât să lase loc pentru mai multe gânduri bune!

Stabilește-ți planul zilnic și ține-te de el. Puterea concentrării stă și în felul în care realizezi ce ți-ai propus, în fiecare zi. Alege de la începutul zilei lucrurile pe care vrei să le duci la bun sfârșit și bifează cu satisfacție și zâmbet fiecare obiectiv realizat.

Fă cât mai mult din lucrurile care îți plac. Ai auzit de starea de flow? Cu siguranță ai și experimentat-o, atunci când faci ceva ce îți face cu adevărat plăcere și uiți cum trece timpul. Găsește, cât mai des, timp în programul tău pentru activități care îți fac plăcere. 

Elimină dialogul interior negativ. E normal ca îngrijorările și gândurile negative să apară în mintea oricui, dar depinde de cât de mult timp le lăsăm să ne controleze. Poți alege ce gânduri îți invadează mintea, zi de zi și oră de oră. Redu timpul în care „îți faci griji” la doar câteva minute pe zi. 

Fii recunoscător pentru ce ai. Ține un jurnal în care să menționezi lucrurile de care te bucuri că le ai sau gândește-te la finalul fiecărei zile la trei lucruri pentru care ești recunoscător. Zâmbetul de la finalul zilei te va ajuta și la un somn mai bun!

Răsfață-te! O răsplată pentru ceea ce meriți sau ce ai realizat e binevenită din când în când. Alege însă ceva de calitate, de care știi că o să te bucuri pentru mult timp, de exemplu un parfum original de pe Infinite Love.

Alege-ți anturajul. Dacă oamenii de care te înconjori nu îți aduc satisfacție, lasă-i în  urmă. Nu te mulțumi cu un anturaj în care să nu te simți împlinit și care te încarcă negativ, ci înconjoară-te de oameni care îți vor binele. Cu siguranță vei simți diferența, ca și atunci când alegi un parfum original față de unul contrafăcut. 

Nu opune rezistență la ce ți se întâmplă și, mai ales, la ceea ce nu poți controla. Vei vedea că, uneori, atunci când slăbești „strânsoarea” controlului, încep să se întâmple lucruri magice.

Nu uita că fără fericire nu poți avea succes în viață. Așa că alimentează, constant, motorul de bună dispoziție!

loading...
loading...