10 lucruri pe care ar trebui să le știți despre cea mai populară vodcă din America: Tito’s Handmade

Barurile și cluburile de noapte sunt pline cu sticle de lux concepute pentru a atrage atenția și a crea o aură de superioritate. Cu toate acestea, una dintre cele mai solicitate și mai admirate vodci din lume, Tito’s Handmade, a ales o abordare mai umilă

Marca Tito’s a crescut continuu cota de piață, oferind o calitate constantă într-o sticlă transparentă, decorată cu o etichetă maro modestă. 

O marcă de „loturi mici” de mai multe miliarde de dolari, Tito’s a devenit cel mai bine vândută vodcă și băutură spirtoasă distilată din America. Fondatorul său, Bert Beveridge II, se află în prezent pe locul 622 pe lista celor mai bogați oameni din Forbes, cu o valoare netă de 4,6 miliarde de dolari. 

Iată câteva lucruri interesante despre vodca Tito’s Handmade pe care ar trebui să le cunoașteți:

 

  • În spatele sticlei de vodcă Tito’s Handmade există o persoană încrezătoare și zâmbitoare. Bert „Bertito” Beveridge II este omul din spatele vodcii  Tito’s Handmade. A denumit-o astfel după unchiul său, Tito. Acesta i-a servit drept inspirație lui Beveridge și, după moartea unchiului său, i-a dedicat vodca Tito’s Handmade.
  • Beveridge nu se gândea vreodată că va fi creatorul propriei mărci de vodcă. Înainte de a se ocupa de afacerea cu băuturile alcoolice, Beveridge a avut o varietate de activități pe care le finanța: călăria, cățăratul pe stânci, jocul sportiv polo. A crescut în San Antonio și ajuns la vârsta maturității, și-a dorit să distileze vodcă pentru prietenii săi – ca hobby, nu ca afacere. Totuși, distilarea vodcii a luat amploare și astfel a fost creată vodca Tito’s Handmade.
  • Brandul internațional Tito’s a debutat într-o oală de casă de circa patru litri, fiind realizată cu ajutorul unui vas pentru prăjit curcan. Beveridge și-a dorit foarte mult să își extindă brandul și a studiat cărți din epoca Prohibiției pentru a realiza un proces de distilare inedit. Așa a luat naștere Distileria Mockingbird, care acoperă 10 kilometri și poartă numele păsării pe care Beveridge a văzut-o ca un semn bun. Este cea mai veche distilerie legală din Texas. Procesul de distilare a crescut treptat, la începuturi realizându-se într-o cabană, unde milioane de sticle erau distilate pe lună. Dar devotamentul de a produce vodcă de talie mondială rămâne același și astăzi.
  • Tito’s Handmade a luat naștere într-o oală, ceea ce este neobișnuit pentru o vodcă. Astăzi, vodca este distilată din porumb și în alambicuri de cupru. Distilarea acestei vodci se realizează de șase ori, fapt ce îi conferă atât concentrația alcoolică specifică, cât și o finețe aparte.
  • Porcesul de distilare al vodcii Tito’s Handmade este un secret al Distileriei. Marca Tito’s este secretoasă cu privire la procesele sale de distilare și rămân întrebări fără răspuns în privința afirmației „Handmade” de pe etichetă. De-a lungul anilor, mulți oameni au dat în judecată marca  Tito’s, sugerând că băutura spirtoasă este acum distilată folosind procese automate. Acest lucru l-a împiedicat pe Beveridge să publice secretul distilării. Un reporter al revistei americane Forbes a susținut că atunci când a vizitat distileria, în anul 2013, a fost condus către clădirile masive care conțin alambicuri din podea până în tavan.

 

  1. Vodca Tito’s Handmade este produsă în mod intenționat din porumb. Vodca poate fi făcută din aproape orice și este discutabil dacă se poate simți cu adevărat diferența după atâtea distilări, deoarece vodca este definită de lipsa sa de aromă, gust și miros. Dar Tito’s Handmade alege porumbul dintr-un motiv foarte specific: este ușor de obținut și este viabil din punct de vedere economic. 
  2. Tito’s Handmade nu conține gluten. Acest lucru este menționat pe sticlă și este certificat de un consiliul numit Gluten Intolerance Group. 
  3. Beveridge, creatorul vodcii Tito’s Handmade, iubește câinii la fel de mult cât îi place să facă vodcă. Beveridge a început să producă vodcă alături de prietenul său de încredere Dogjo, un labrador retriever, iar de atunci compania este renumită pentru protejarea animalelor. Beveridge a creat programul Vodka for Dog People pentru a strânge fonduri și a organiza parteneriate cu organizații care „transportă câinii în siguranță în situații periculoase”. 
  4. Beveridge a început afacerea cu vodcă fiind plin de datorii și cu foarte puțini bani. La fel ca majoritatea oamenilor de afaceri, Beveridge avea datorii în valoare de 90. 000 de dolari atunci când a început afacerea cu vodcă. Însă vânzările de vodcă Tito’s Handmade au explodat rapid și, de atunci, cresc anual cu 20%. Astăzi, Beveridge câștigă miliarde de dolari din vânzarea vodcii Tito’s Handmade.
  5. Vânzările de vodcă Tito’s Handmade s-au dublat în ultimii cinci ani. Pentru că brandul a evitat tendințele industriei și aromele fanteziste, vânzările au crescut considerabil, astăzi Tito’s Handmade fiind una dintre cele mai apreciate vodci la nivel internațional. 

Ce spui, te încântă vodca Tito’s Handmade? Încearc-o și te asigurăm că nu vei regreta!

loading...
loading...